Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

KAPLUMBAĞAMIZ ALINDIĞINDAN BERİ YEM YEMİYOR :(

petshoptan aldığımız günden beri hiç yem yemiyor sürekli araştırma yapıyoruz yaklaşık 1.5 ay oldu. İlk başlarda gözlerinde şişme vardı güneşe koyarak ve damla kullanarak gözlerini düzelttik. Su sıcaklığı normal ısısında. Bazen çok hareketli oluyor bazende hiçkımıldamıyor. Lütfen yardımcı olun.Nasıl yem vermeliyiz. Teşekkürler.

img

ankara0616

15 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ankara0606 merhaba. Kaplumbağanın yemek yeme ve normal davranabilmesi için yaşama alanının doğal ortamına yakın olması gerek. Çünkü su kaplumbağaları evcil hayvanlar değiller. Nasıl bir ortamda olduğunu bize yazabilirsen san acil ve sonrasında da kalıcı önerilerde bulunarak yardımcı olabiliriz. Bu konuda da acele etmek zorunda olduğunu düşünüyorum çünkü eğer ortamı uygun değilse kış uykusuna yatma dönemindeler, kış uykusuna yatmak zorunda kalabilir.Ki buda kaplumbağanı kaybetmen demek olur. Çabuk cevap yazabilirsen bizler elimizden geleni yaparız. Görüşmek üzere.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

et,balık tavuk vs.. vermeyi denedin mi?

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumda besliyoruz ısıtıcı vs.hepsi mevcut suyunun değişimine özen gösteriyorum bir iki saat güneşe çıkarıyorum ondada hemen gölgeye kaçıyor marul tavuk vs. verdim ama hiçbirşekilde yemiyor ilk zamanlar elimle vermeyi denedim ondada yemiyor

img

ankara0616

ÖZEL MESAJ

ankara0616, bu koşullarda 1,5 aydır yem yemiyorsa benim aklıma tam olarak iyileşmemiş akciğer enfeksiyonu geliyor. Araştırırken görmüşsündür sende, gözlerde şişkinlik sadece göz enf değil, akciğer enfeksiyonlarının da belirtileri arasında. Bence zaman kaybetmeden bir veterinerle görüşmek en iyisi. İstanbulda bir veteriner var. Bu konulardada çok bilgili olduğu sitemiz üyeleri tarafından onaylanmış biri. İl dışından hastalar içinde telefonla yardımcı olmaya çalışıyor. Onun telefonunu yazıyorum sana. Bence mutlaka aramalısın. Gelişmelerden de bizleri haberdar et olurmu. Dünden bu yana aklımız sizin kaplumbağada :). Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur. Tel;02163392080

img

marti

ÖZEL MESAJ

Birde yem konusunda canlı kurtçuk deneyebilirsin. Bir arkadaşımızın kaplumbağası kurtçuklarla yemek yemeye başladı. Bence denenebilir. Petshoplarda bulabilirsin. görüşmek üzere.

img

marti

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim. İnş. bir an önce birşeyler yemeğe başlar..

img

ankara0616

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar çok teşekkür ederim balık kestim küçük küçük ve yemeye başladı çok mutlu oldum sizlerle paylamak istedim. Bizim kızımız meğerse balık yemek istiyormuş :))

img

ankara0616

ÖZEL MESAJ

Bu arada bende küçük bir bilgi v ermek isterim: Kaplumbağa iştah açıcılarını denedinmi?Eğer küçük dostun hala yeterince yemek yemiyorsa piyasayı araştır ve kaplumbağa iştah açıcılarından bir şişe satın al. (markalı almayı unutmu...türkiye`de hiç bir şey belli olmaz) İştah açıcılar kaplumbağaların ağzının içine damlatılıyor ve çok sağlıklılar. Karın kaslarının hareket etmesini sağlayarak acıktırıyorlar. Ayrıca kaplumbağa yemi kullanmyada özen göster çünkü  deniz -tatlı su balıkları direk veya pişmiş halde verildiklerinde kaplumbağaların vücudunda depolanan vitaminleri yakabiliyorlar ve çok yağlılar :( Yavaş yavaş balıktan hazır yemlere geçmeye başlasan minik dostun açısından gerçektende çok iyi olur :)

img

butterfrog197

15 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok sevindim Ankara0616, gözün aydın. :)

img

marti

ÖZEL MESAJ