Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Petshop`lara gıcık oluyorum!!!!! Su Kaplumbağası ticareti yasaklanmalı!!!!

Bugün izmir`de 12.si düzenlenen Pet fuarını ziyaret ettim...sinirlerim zıpladı resmen! insanlar su kaplumbağalarını balık istifi, suyu bile olmayan kaplarda tutuyorlar, ölüm fanuslarında satıyorlardı(alışılmış bir durum ama bu kadar fazlasını görünce sinir oldum işte) hele bir tanesi vardı ki: adam kaplumbağaların kabuklarını sarı kırmızı; sarı lacivert boyamış, adına da fanatik kaplumbağa demiş! bu ne vicdansızlıktır:( o an çevreden bir boya kutusu bulup adamın tepesinden boşaltasım geldi. Binlercesi ölecek:( Bu katliyama birisi dur demeli.. Pirana, pittbull, maymun gibi hayvanların satışı nasıl yasaklandıysa, bu yavrucukların da satışı yasaklanmalı çünkü onlar evcil değiller!! saray gibi bir akvaryum yapsak bileeeeee kendi doğal ortamları gibi olamaaaaaz - ki zaten tanesini 2.5 TL ye alan bir kişi ne kadar değer verebilir ki??? çocukların oyuncağı oluyor ancak... içim gidiyor:( biz bizimkilerin gözünün içine bakıyoruz birşey olmasın diye yapabileceklerimizin sınırlarını zorluyoruz(benim 2 kapluşum var, birisi 10 diğeri 1 yaşında, büyüğün 1 metrelik çift katlı, diğerinin yarım metrekarelik tek katlı akvaryumu var) ama pet fuarından alının kapluşların kaç tanesi bir akvaryuma sahip olabilecek???

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arzu aslında epeydir kafamda planladığım birşey var. Başlığın vesile oldu. Arkadaşlar çoğumuz Facebook`u kullanıyoruz. Güzel bir slayt gösterisi hazırlasak, burada olgunlaştırıp önerilerle son halini versek, onuda buradan, tüm arkadaşlar face`ine eklese ve paylaşsa. Çok daha fazla insana ulaşma şansımız olur gibi geliyor bana. En azından alımları biraz olsun engelleme şansımız olur bence. Hatta tutulursa diğer hayvansever forumlarla da paylaşırız, onlarda face`de yayar. Ne dersiniz? Eğer olur derseniz, Hazırlık adı altında bir başlık açar, paylaşımlarla slaytı hazırlarız. ???

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arzu Hn. Akvaryumunuzun fotoğraflarını paylaşır mısınız?

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, oğlumun Facebook`ta çok geniş bir grubu var. O şimdiden grupta fikrinizi yaymaya gönüllü. En azından yeni yetişen gençler bu bilince sahip olurlarsa Ağaç yaş iken eğilir misali uzun vadede bu ticarete engel olabileceğimizi düşünüyorum. Tabii siz de kendi çapınızda yayabilirsiniz fikrinizi. Ne kadar çok, o kadar iyi. (:

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

en kısa sürede fotoğrafları paylaşacağım:) her iki akvaryumumun da:) ayrıca facebook fikri harika:) keşke bilgisayarda çarpıcı bir video/slayt hazırlayabilecek arkadaşlarımız yardımcı olsalar da en azından sesimizi bir şekilde dururabilsek!

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ