Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ACİL/YEM YEMİYOR

BENİM MİNİKLERDEN BİRİ 2-3 GÜNDÜR YEM YEMİYOR OYSA ÇOK SAĞLIKLIYDI YAŞAMA ORTALMARI GAYET GÜZEL ZATEN SON 3 GÜNDÜR SORUN VAR ACABA NORMALMİ YOKSA HASTA MI OLDU NE YAPMALIYIZ NE OLUR YARDIM EDİN

img

inalöz

16 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

inal geçmiş olsun. Sorun olabilir. Emin olmak için ayrıntılar vermelisiniz. * Yaşları kaç? * Güzel dediğiniz ortamda donanım nasıl? ( akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru bölge, bunlar mevcut mu? ) * Gözlerinde şişlik var mı? * Kabuklarında beyaz lekeler var mı? ( alt ve üst kabuk, ikisini de kontrol edin) * son zamanlarda ortam değişikliği vs. oldu mu? Bunlara cevap yazarsanız yardımcı olabiliriz size.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM MARTI BENİM MİNİKLERİM YAKLAŞIK 6 AYLIKLAR AKVARYUM FİLTRE KURU BÖLGELERİ MEVCUT VİTAMİN VERİYORUM.GÖZLERİ NORMAL KABUKLARINDA DA LEKE GÖRMEDİM.YERLERİNİ DEĞİŞTİRMEDİK HEP AYNI YERDE CAM KENARINDA IŞIK VE GÜNEŞ ALAN BİR YERDE AKVARYUMLARI AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUZ SORUN NE ANLAYAMADIK İLGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER

img

inalöz

16 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İnal Çok iyi baktığınız anlaşılıyor. çok mutlu oldum. :) Bu belirtiler yoksa önümüzde iki seçenek var. Ya hastalandı ve belirti göstermesini bekleyeceğiz, ya da sağlıklı ama strese bağlı yeme sorunu gelişti. Birinci için yapacak birşey yok, bekleyeceğiz. bence bu arada biz ikinciyi değerlendirip önlem almaya çalışalım. İştahını açmak için haşlanmış tavuk ve haşlanmış yumurta akı çok öneriliyor. Benim canavarlarda da çok işe yaradı. Bence sizde bi deneyin. hastalık için de vücut drencini geliştirecek şeyler yapılabilir. Suyunu temizleyip içine 10-15 damla vitamin damlatmanızı öneririm. Su içerken mutlaka yutuyorlar. Vitamin bu süreçte çok önemli. Birde tüm kapluşlar üzüme deliriyorlar. bence bir onuda deneyin. Hem yemiş olur, he de vitamin takviyesi olur. Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Diğer arkadaşlar mutlaka eksiklerimi tamamlarlar. Umarım Bir sorunu yoktur. Gelişmelerden haberdar edebilirseniz bizleri seviniriz. Kolay gelsin!

img

marti

ÖZEL MESAJ

Amann üzümün miktarına dikkat!!! Çook Çoook az vermelisiniz. Küçük bir tanenin yarısı kadar sadece. Yoksa üzümün içindeki şeker, fazla yüklendiğinde böbreklerini felç edebilir.

img

marti

ÖZEL MESAJ

pencere kenarında durması sakıncalı geldi bana,mikrop kapmasa bile cereyandan dolayı üşütebilir..bu arada dikkatimi çekti,ısıtıcı kullanıp kullanmadığınızı belirtmemişsiniz,ısıtıcının hayati önemi var..iştahının açılması için martı`nın dediği gibi tavuk eti verebilirsiniz oğluşumun da iştahı bu şekilde açıldı..tabii yem olarak da farklı şeyler vermeniz gerekli,tek taraflı beslenirse hasta olması kaçınılmaz olur..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ