Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
kuşum giderek kötüleşiyor:(
öncelikle herkese merhaba. arkadaşlar ben 1 yıl önce dişi bir muhabbet kuşu aldım. yanlız bundan 5 ay kadar önce bir kaşıntı başladı. yıkdaık kafesi temizledik özel spreyler aldık ama işe yaramadı. veterinerlere götrüdük mantar vardır diye yok dediler. vitamin önerdiler. bir tanesine götürdük o da insanlara verilen depresyon ilaçlarıonda paciflora ve terragan diye ilaçlar önerdi, başka birine götürdük bunları kullanırsanız kuş ölür dediler. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum tüm tüylerini yoldu sadece kafasında tüy kaldı ve yolduğu yerleri hala kaşıyor ve kanatıyor, sarı sarı iltihaplar oluştu. ayrıca önceden keyifle söylediği cicikuş babişko gibi lafları söylemez oldu. yanına gelince yanağını uzatıyor ve kaşımamızı istiyor. eskiden banyo yapardı şimdi hiç istemiyor suya girmek. yemekği çok azalttı. yani çok kötü durumda. daha 1.5 hafta öncesine kadar yine tüm bunlar mevccuttu ama en azından oyun oynuuyordu, takla atıyordu, konuşuyordu ama hepsini bıçak gibi kesti. lütfen bana yardımcı olun en ufak bir bilgi paylaşımı bile çok önemli ve bu kuşta benim için çok önemli hayatımda kalan ve benim için değerli olan birkaç şeyden biri. şimdiden çok teşekkür ederim..
mikey fotosunu ekleyebilirmisin?
BİR FİKİR YURUTMEK İSTYORUM BELKİ VUCUTA PARAZİT VAR VE KULANDINIZ SPREYLER HİC BİR ŞEY YARAMADI OLABİLİR BEN SİZE PİRETOZU ONERYORUM BEN KUŞLARIM İCİN KULANYORUM BAŞKA HİCİ BİER ŞEY FAYDA YETMİYO veya depresiona girdı ve ona bir erkek damızlık veya bir yavru alın onunla oyalansın belki yarar benim fikrim bu inşallah yarar Hasan.
yaykentli arkadaşımız doğru söylüyor kuşunuz depresyona girmişte olabilir yanına bir eş alın düzelme ihtimaili var geçiş olsun
GÜSEL KARDEŞİM ÖNCELİKLE SENİN İÇİN DEĞERLİ OLAN BİRŞEYİN BU DENLİ KÖTÜ OLMASI GERÇEKTEN ÜZÜCÜ AMA BİR ÜRETİCİ OLARAK HİÇ KARŞILAŞMADIĞIM İR SENDROM ANCAK PAPAĞANDA BESLEDİĞİM İÇİN TÜYÜNÜ YOLMASI KENDİSİNİN STRESE GİRDİĞİ VE DİĞER BİR İHTİMAL İSE BİTLENMİŞ OLMASI STRESE KARŞI ŞUANA KADAR ÖNERİLEN BİRŞEYİ DUYMADIM BUNUN YOLUNUN SADECE İLGİDEN GEÇTİĞİ SÖYLENDİ AMA BİTE KARŞI KESİN ÇÖZÜM OPTİKAL 4 VEYA 5 İ KULLANIRSAN BIÇAK GİBİ BİTİ KESER EĞER BUDA DEĞİLSE VE MANTAR OLDUĞUNA KESİN GÖZÜYLE BAKIYOSAN VAZELİN KULLANACAKSIN UMARIM SANA YARDIMCI OLMUŞUMDUR.