Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

yardımmm

usta arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim bir çift muhabbetim var yaklaşık bir ay oldu pedshoptan alalı bir sürü kuşun icerisinden seçtim eş degillerdi yani ama hiç kavga etmiyorlar ve keyifleri yerinde gecenlerde yuvalık taktım ikisi birden girmeye başladı erkegin yuvalıga girmesi normalmi birde yaşları hakkında bilgim yok erken davranmış olabilirmiyim bana yardımcı olursanız sevinirim

img

necom0676

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hocam yuvalığı yeni taktığın için ikisininde ilgisini çekiyor bu yüzden giriyorlar erkeğin girmesi normal bişi.. eğer erkeğin gagası mavi ve özellikle dişinin gagası kahverengi olduktan sora yuvalığı takman daha iyi olacaktır çünkü ben o hatayı yaptım .. kuşları ilk aldığımda yuvada aldım koydum şuanda çiftlşmelerine ramen dişi yuvaya ilgi göstermiyor ve yumurta alamıyorum ve yuvanın hemen takılmaması gerektiğini bi çok forum sitesinden okudum ... yuvanı kuşların çiftleşmeye başladıktan sonra takmalısın ki buda dişinin gagasının kahverengi olduğu zaman oluyor..

img

jumbobumbo

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

yardımların için tşk edrim arkadaşım yavrulugu cıkatsam bir sorun olurmu peki günün çogunu yavrulugun içinde geçiriyorlar birde erkegin gagasının üstü koyu mavi dişininkide cok acık lila gibi biraz erken davrandım galiba cevaplarsan sevinirim

img

necom0676

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yuvalığı çıkartman daha iyi olur çünkü dişi muhabbetin anladğım kadarıyla henüz ufak ve yuvalığı dişi 6 ayını doldurduğunda takman daha iyi olur zaten dişi kuş 6 aylıktan ufaksa yumurta almanda çok zor çünkü genelde 6 aylıktan ufak kuşlarda yumurtalar döllenmiyor ve alırsanda kuşun ölme riski var ... kuşların ne zaman çiftleşme belirtileri gösterirse o zaman takmanda fayda var die düşünüyorum

img

jumbobumbo

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ