Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yeni Akvaryuma Öneriler..

Öncelikle herkeze tekrardan merhabalar ;D Abim geçen sene heves edip almış olduğu 110ltlik akvaryumdaki balıklara bakamayinca bırakma kararı aldı.Ve tabiki bu olay en çok kaplumbağama yaradı xD. Size sormak istediğim birkaç soru; 1-Abimden kalma 20 cm civarında bir mango kökü kaldı o akvaryumda durması bir zararı olurmu? 2-Önceki akvaryumda kuru alan olarak köpük(strafor) kullanıyordum ve bunu kadın çorabı geçirdigim halde kaplumbağam parçalamayi başardı ve bana bir kuru alan gerekli akvaryumun camına slikon yapmicak şekilde bana önerebileceğiniz bir kuru alan varmi? Veya Camdan slikon ileride kolay çıkarmi ;D 3-Temizlik için önceden almış olduğum LifeTech 835(dış filtre)yi kullanacağım.Ben aldığımdan beri içerisindeki hiç birşeyi değiştirmedim,içerisindekiler alttan yukarı doğru sıralıcak olursam tel file içerisinde bulunan kömür,seramik,elyaf bulunmakta sizin önerebileceginiz birşey varmi? Bu arada kaplumbağam 8 yaşlarında ve 14cm civarında. Şimdiden tüm yorumlara teşekkür ederim. İyi forumlar Saygılar,

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam teory öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin. sitede bir çok arkadaş sana yardımcı olacaktır. Kuru alan için internette görsellerde bir çok tasarımlar gösteriliyor sana fikir vere bilir Akvaryumun büyük bu kapluşlar için `de senin içinde çok iyi.kaplumbağlar çeneleri çok kuvvetli benim kuru alanımdaki çakıl taşarını tek tek yerlerinden söktü afacanlar. Dış filitrelerin her altı ayda bir kömürlerinin değişmesi gerekiyormuş bu konuda daa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar. tekrar kolay gelsin saygıarımla

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürederim yorumun için kuru alan aslında köpük ideal ama bir zamandan sonra yosunlaşıp dağılıyor ve sıkıştırdığım vantuzlar suya düşüyor epey bir sorun yaratıyor ;D

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryumunuz:) 1- mango kökünü muhtemelen yer bu kerata:P zararı olur mu bilmiyorum açıkçası 2-camdan silikon maket bıçağıyla çıkıyor ama eğer silikon kullanmak istemiyorsanız pleksiglastan yukarıdan asılabilecek bir kuru alan yapabilirsiniz.Omega işaretinin köşeli versiyonundan yapıştırırsanız hem hukarı asarsınız, hem de temizlemek kolay olur akvaryumunuzu. 3-ben de lifetech 835 kullanıyorum, hem de 250 lt akvaryumda... sıkıntı yaşamazsınız çünkü sizin akvaryumunuzu havada karada temizler ancak içerisindeki aktif karbon bir zaman sonra bakteri üretmeye başlar, sık sık değiştirmenizi tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim. Syg.

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryumunuz:) 1- mango kökünü muhtemelen yer bu kerata:P zararı olur mu bilmiyorum açıkçası 2-camdan silikon maket bıçağıyla çıkıyor ama eğer silikon kullanmak istemiyorsanız pleksiglastan yukarıdan asılabilecek bir kuru alan yapabilirsiniz.Omega işaretinin köşeli versiyonundan yapıştırırsanız hem hukarı asarsınız, hem de temizlemek kolay olur akvaryumunuzu. 3-ben de lifetech 835 kullanıyorum, hem de 250 lt akvaryumda... sıkıntı yaşamazsınız çünkü sizin akvaryumunuzu havada karada temizler ancak içerisindeki aktif karbon bir zaman sonra bakteri üretmeye başlar, sık sık değiştirmenizi tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim. Syg.

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ