Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yeni geldiler

Benim Şaza(su) ve Osmancık geldikleri günden beri yemek yiyorlar hemen alıştılar bu kadar kolay alışması normalmi ve Osmancık kurtçuğu eliyle tutup parçalıor bu normal mi onun özelliğimi??

img

kanat

15 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dediklerin normal. Akvaryumun, ısıtıcın ve filtren var değil mı ?

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

`İlginç özellikler` başlığına yazdıklarını okudum kanat. Çok tatlılarmış gerçekten. Demek son lokmayı diğeriyle paylaşıyor seninki ha. :))

Kanat bu kapluşlar çok sevimli, çok duyarlı hayvanlar. Ama bir okadar da hassas. Öncelikle bizim bu su kaplumbağaları ırk olarak EVCİL  DEĞİLLER. Yani biz onlara evlerimiz içinde işkence etmiş oluyoruz. İllede ille doğal ortamlarını istiyorlar. Ama Birkez doğal ortamlarından koparıldılarda mı tekrar doğal ortama adapte olamıyorlar. Hepimiz için aynı sorun var. Aldık, evimizde bakmak zorundayız. Ama işte asıl konu burası! Evimizde Nasıl bakacağız!

Onların ihtiyaçlarını karşılayabilmeli ve doğal ortamlarına en yakın ortamı yaratmamız şart. Yoksa onlara İŞKENCE etmiş oluruz. Ayrıca doğal ortamlarına uygun koşulları yaratmazsan çoook çabuk hasta olabiliyorlar ve iyileşme süreleri de çoğu zaman uzun ve çok disiplinli tedavilerden geçiyor. Yani seni de çok uğraştırıyor.

Tavsiyem bu siteyi iyice incelemendir. Aradığın her türlü bilgiyi bu forumda bulabilirsin. " öncelikli okunacak" yazılı  başlıkları iyi incelemelisin. Sonrasında da akvaryum, ısıtıcı, filtre,aksesuar, ihtiyacın olan her konuda ve sormak istediğin bir şey olursa mutlaka sana yardımcı olur herkes.

Aramıza hoşgeldin diyelim. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TEşekkürler bu forumu bağağı okudum akvuryum olarak 20 25 50 lik bişi kullanıyorum cam şuan uvb lambası iç filtre ve ısıtıcı sorunu kaldı bunları ne kadara alabilirim marti yardımcı olursan sevinirim

img

kanat

15 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kanat kararına ve araştırma yapmana çok sevindim. En içten dileklerimle sen ve kapluşun aramıza hoşgeldiniz. :) Isıtıcı; termostatlı olanlardan alman yeterli. Ortalama 20 tl civarı. Ama iyi araştırabilirsen Örn: Eminönünde, Karaköyde vs. daha ucuza alabilirsin. Derece; cama yapışan akvaryum dereceleri işini görür. 2,5- 3tl Filtre; Şelale şeklinde olanlar en çok tafsiye edilenler. Alabilirsen ondan almanı öneririm bende. Yok pahalı gelirse normal iç filtreler 20-25tl civarı. Kurulumunu mutlaka akvaryumcuya sor. Takılırsan bizler burdan yardımcı oluruz yine. UV-B lamba; Onu bulman çok kolay değil. Dikkat etmen gereken İnfrared lambaları UVB lamba diye satmaya çalışıyorlar. Sakın kanma. Kutunun üzerinde mutlaka UV-B yazısı olmalı. Gücü, ne kadar ışın yaydığıu yazar üzerinde. Bunlar yoksa o UVB lamba değildir alma. Şimdi bulabileceğin bir yerin ismini yazacağım sana. Kokpit buradan bulmuştu. Büyük ihtimalle sende orada bulursun. Fiyatı 60-70tl gibi. Yılmaz Elektrik. Salaskergazi cad. KADIKÖY Havalar güzel ve kaplumbağalarını günde en az yarım saat güneşlendirebiliyorsan UVB lambayı biraz erteleyebilirsin. Ama eni sonu alman şart. Kuru bölge; Mutlaka kaplumbağanın çıkıp kuruyup dinlenebileceği bir kuru alan gerekli. Uygun büyük, üstü düz bir taş ta olur. Yada forumda bolca örneği var, asma kuru alan da yapabilirsin. Uv-b lambayı erteleyecek olursan mutlaka kuru alan üzerine ısıtıcı bir lamba koymalısın. Bildiğimiz 40-60volt luk lambalardan. Bizler bunun için masa lambalarını kullanıyoruz. Onlarında fiyati max 15tl. Ki 10 tl ye rahat bulursun. Benim aklıma gelenler bunlar. Eksiğim varsa arkadaşlar zaten mutlaka ekleme yaparlar. Sen bir uçtan temin etmeye başla istersen. Ayrıntılar üzerinde yine konuşuruz. Çook Kolay gelsin. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ