Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Sofi çabukmu büyüdü ?

Sofişi alalı dolu dolu 3.5 ay olmuş. Boyu 9cm oldu bacak yapısına bakıyorum etli budlu bir hatun oldu, Diğer kapluşlarında pek farkı yok gerçi hepsinin arasında 1cm fark var.Günde 2 sefer 3 ayrı değişik yem haftada 1 mürekkep balığı kemiği maşşallah birde iştahla götürüyor. Fosfo kalsiyum granür haricinde hiç vitamin vermedim, Çabukumu büyüdü ,yoksa banamı öyle geliyor anlamadım, sizce normalmi görüşlerinizi bekliyorum saygılarımla

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba,aldığında ne kadar olduğunu yazsan daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım..kendimden örnek vericek olursam en dengeli beslenen kaplumbağam 1,5 yaşında ve 9cm..ancak yaklaşık 5 aylık olduğunu düşündüğüm kapluş ise şimdiden 6-6,5 cme ulaştı..onu sıkı bi rejime sokmam gerek etleri belirgin şekilde taşmaya başlamadan..bacaklarının etli butlu olmasından ziyade ön taraftaki etlerin dolgunluğuna bakmalısın bence..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam thedamned, sofişi aldığımda 3cm`di. ön bacak ve üst tarafında et fışkırması yok, ama ene doğru genişleme var, Sanırım sofiş`in basenleri kiloyu aldı:)) Şaka bir yana yazdıklarından senin kapluşarın ebatlarına bakınca , altın kızlarıma `acil diyet uygulamam lazım.Diyete stick yem sayısını azaltarak başlamalıyım ve karidesleride azaltmam lazım sanırım Diyetlei konusunda ve kapluşun kaç aylık olduğunu nasıl hesaplıyorsun merak ettim beni aydınlatırmıınız şimdiden teşşekürler

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

thedamned merhaba. Pınar` a uyguladığım beslenme programını yazdım ama sanırım zaman sıkıntısı nedeniyle yorumlayamadı. Benimkiler dehşet bir hızla büyüyorlar. haftada en az 1 cm uzamaktalar.Henüz bebekler ama 3 haftada 3cm büyüdüler. Obezite ürkütüyor beni. İyilik yapalım derken zarar vermeyeyim.Beslenme şekillerini `kaplumbağalarımızın beslenme programları` başlığında uzun uzun yazdım. Rica etsem bir bakıp azaltmam ya da çıkarmam gerekenler konusunda bana yardımcı olur musun? Şimdiden teşekkür ederim. Kapluşlkarına sevgiler.:)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslına bakarsanız,ben günde 3 öğün veriyorum..ama marti senin besleme yelpazen çok geniş :) kokpit seninkini bilmesem de çok verdiğin kesin,haftada 1cm artması hoş bi durum olmaz..diyetleri konusunda yardımcı olabilcek daha bilgili arkadaşlar var,onları beklesek daha iyi olur..kaplumbağaların boyuna bakarak yaş tahmininde bulunmak çok zor,zira çok verdiğinde çabuk büyüyor keratalar :) aldığımız yerlerde iyi beslenemedikleri için bende kaldıkları süreye 1-2 ay ekliyorum..bu yorum meselesi tabii..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler Thedamned. Senin yazdığın ` ön etlerin dışarı sarkmalarına dikkat etmek gerek` yazın bana klavuzluk etti. Huleyn epey yardımcı oldu. Beslenme programımızı yeniden düzenledik. Daha sağlıklı ve dengeli besleyebileceğim artık umarım. Yardımların için çok teşekkürler. Bizimkiler kapluşuna sevgilerini yolluyor. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ