Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağam çok ısırganlaştı.

Herkese tekrar merhaba.Kendimi hatırlatmak manasında;2 kaplumbağamın biri 7yılı aşkın diğeri 3yılı aşkın süredir benleler.İkiside erkek.İkiside farklı yıllarda en küçük halleriyle geldiler evime.Bir ara sık sık kavga ettiklerini yazmıştım siteye.Ama son 1 aydır çok büyük sorunum var.Küçük olan kapluş zaten hep saldırgandı ama zararsızdı.En son 15 gün evvel 2 gün boyunca kayanın üzerinden neden inmediğini merak edip baktığım büyük kaplumbağamın arka ayaklarından birinin kan içinde olduğunu ve arka iki tırnağının yerinde olmadığını görerek dehşete kapıldım.Tabii hemen su değişti,dezenfekte edildi,küçük kapluş daha ufak olan başka bir akvaryuma alındı falan.Ama küçük kapluş ben onu elime alır almaz benide sertçe ısırdı maalesef.Sanırım psikolojisi bozuk.Aslında her ikisinede aynı sevgiyi ilgiyi veriyorum hep duş aldırıyorum, serbestçe dolaşmaları için akvaryum dışında ortam sağlıyorum,akvaryum ikisi için yeterince geniş ve imkanlı falan falan...Büyük olan ne kadar incancıl uysalsa küçükte o kadar vahşi son zamanlarda.Bi ara yeni açılacak ve bu kapluşlarada geniş yer oluşturulacaj bir dev akvaryuma vermek istedim küçüğü ama oraya konacak diğerleri için zarar bu.Başka birinin sahiplenmesini istesemde olmaz.Ne yapacağımı şaşırdım.Bir otel var Istanbulda içinde geniş bir havuz içinde çok iyi bakılan 30 a yakın kapluş var.Onlarda kontenjan doldu dedi.

img

swordfish_prelude

19 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"Sword" selamlar. Duyduklarıma üzüldüm. Herşeylerini asğlasak da bu ticarete neden girişmememiz gerektiğini tekrar göz önüne koydun. Başka bir yere vermek çözüm değil. ORada da saldırganlığını sürdürecektir. Tek ihtimal onları bir cam bölmeyle ayırmak veya ikinci bir akvaryuma alıp arada ısınma turları ile tekrar alışmalarını sağlamak olabilir. Kolay gelsin.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yem konusunda bi problem yaşıyor musun? belki yem konusunda bi rekabet yaşıyorlardır..istanbulda olsam benim muhittin(dişi) onu bi haftada hizaya getirirdi ama neyse :)

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Muhittin hizaya getirirdi ha!:))) Çok güldüm buna Thedamned. Muhittine de Sword`un kocaman olmuş miniklerine de sağlıklı ve güzel günler dilerim. Sword umarım kısa sürede sorunun çözülür. Gelişmelerden ve izlediğin yoldan bizleri de haberdar edersen çok sevinirim. Benimkiler de iki tane. Olurda yarın öbürgün aynı sorunla karşılaşırsam nasıl davranmam gerektiğini öğrenmiş olurum. Şimdiden teşekkürler ve ÇOOOK kolay gelsin! :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İnanın bende yazdıklarıma çok üzgünüm... Bugüne kadar beslediğim hiç bir hayvanımı başkasına vermeyi aklıma getirmedimde yapmadımda zaten.Ama bu sözüm ona ufaklık olan hala öyle saldırgan ki...Dün biraraya koyayım dedim.Önce ufaklığın kabuğunu fırçaladım,biraz ilgi gösterdim ve büyük akvaryuma koydum.Yem falan atmadığım halde büyüğe öyle bir saldırışı vardı ki.Nasıl kaptım geri çıkardım tahmin edemezsiniz.Yani neredeyse bir aydır ayrılar ama değişen hiçbir şey olmamış... Çaresiz bir bekleyişteyim sanırım... Muhittine gelince adındanda anlaşılacağı gibi benim ufaklığı adam edeceğine kesin gözüyle bakıyorum...

img

swordfish_prelude

19 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

muhittin herşeyi ısırarak tanımaya çalıştığı için öyle dedim ama seninki bu konuda uzman galiba :) aslında çok can sıkıcı bi konu,ısırıkların ne kadar güçlü olduğunu tecrübe edindiğim için biliyorum..belki de çiftleşme dönemi geldiği için saldırgandır,çevresindeki erkekleri kendine rakip olarak görüyor olabilir(sanırım)

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ