Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bir Kaplumbağanın Hayatını Kurtarabilirsin Oku Lütfen !

Merhaba size ufak birtakım sorular soracağım arkadaşımın aldığı kaplumbağayla alakalı 1.Kaplumbağanın patisinde falan beyaz şişkinlikler var 2.Kaplumbağanın öldüğünü nasıl anlarız? Ölmüs kaplumbağa su üzerinde kalır mı ? 3.Bir kaplumbağa patisi dışarda ölebilir mi ? 4.Bir kaplumbağa kış uykusuna yatmışsa ölü gibiyse kış uykusundan nasıl uyandırılır ? Bahsi geçen sorular Küçük kaplumbağalar içindir

img

littleturtle

15 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar lütfen yardım edinnn benim kaplumbağam bu arkadaşım bahsettiği kaplumbağalar lütfen yardım edinnnn!!!

img

m3ssi

15 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

m3ssi ben onlyn`ım. Yardımcı olmak isterim ama öncelikle daha fazla bilgiye ihtiyacım var. ve belirtmeliyim yardımcı olabileceğim çok az şey var. kaplumbağanın cinsi ne? su kaplumbağası mı, kara kaplumbağası mı? tahmini yaşı ne? Ne kadardır sende? Sorun ne? Normalde nasıldı? ne kadardır böyle? Bunlara cevap yazarsan bi bakalım ne yapabiliriz.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bunları okumak ne yazık ki bi kaplumbağayı kurtarmaz arkadaşım..öncelikle patisindeki şişkinlikler ödem olabilir,uzaktan bilmek imkansız,yakından da kolay anlaşılıcağını sanmıyorum..her canlı gibi öldüklerinde kaskatı kesilirler,yalnız kanları çabuk pıhtılaştığı için mi bilmiyorum,katılaşma daha hızlı oluyor..patisinin dışarda olup olmaması belirleyici olmaz..son olarak kış uykusuna yatmış da olsa nefes almadan yaşayamaz,nefes alması için kafasını su dışına çıkartması gerekir.. anlattıklarından anlaşıldığı kadarıyla kaplumbağanızın durumu pek iç açıcı değil,umarım yanılıyorumdur.. bu arada ne koşullarda baktığınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ne yazıkki eğer bahsettiğimiz tür su kaplumbağası ise bu kaplumbağa ölmüş. Su kaplumbağaları asla patileri dışarda kış uykusuna yatmazlar. Ek bilgi olsun diyede bir deneyimimş dile getirmek istiyorum; benim kaplumbağamda kış uykusuna yatmıştı. O zamanlar 9 yaşında felandım. Bende korkup patisini dışarıya çıkarmaya çalıştım. Bunu yaptıktan sonrada canlandı :) Tabii bu konuyu daha önce araştırmadım ki doğru olduğunuda düşünmüyorumç Eğer emin olmak istiyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim.

img

butterfrog197

15 yıl 6 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ