Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Yılan Sağlık ve Bakımı

Mesaj Ekle

yerli türlere dikkat - 2.sayfa

arkadaşlar onca uyarımıza rağmen hala yerli türlerimişzi pazarlamaya çalışan tipler iyice canımı sıkmaya başladı. bu konuda şu gerçek varki siz talep ederseniz o kadarı doğadan alıkonulur. bukalemun yakalayanlar bakamayınca satanlar. soruncada ben buldum onu aldım evime diyenler. be adamım o yaşayamıyomukine doğada sen alıyon onu evine . sonra aaa öldüüü. afferin sonra ben köyümde yılan buldum ne kadar eder d,iyen uyanıklar. bu adamları gayle almayın arkadaşlar. rica ediyorum bu konuda biraz özen gösterin. saygılarımla vipera

img

vipera

21 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dostum baykus1018 açıkçası ben hergangi bir sürüngenin ticareti fiyatı yada gerçek değeri konusunda bir bilgi veremem. şahsen satın almadım hiç benim çalışmalarım bilimsel nitelik ve bunun yanında hobi olarak yapılıyor. hani dersen bana bu hayvan sağlıklımı ortamaı nasıl olmalı ne yer ne içer bunları ülkemizde yaşayanlar için cevaplayabilirim. ama üzgünümki sorununa bir çare bulamam. ama alırken hayvanın sağlık belgesini mutlak sor. kendine iyi bak. saygılarımla vipera

img

vipera

21 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saol vipera kardeşim.peki ozman bana kısaca pitonların,genel bilgisini verirsen sevinirim,yani ne yer ne içer,oda sıcaklığı ne olmalı bu tür bilgiler verirsen beni sevindirirsin.kendine ii bak hoşcakal

img

baykus1018

19 yıl 10 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

adamım ülkemizde bulunan boa yılanlarının yakın akrabası olan tür Eryx jaculus (Mahmuzlu Yılan) yada kum boa sı olarak bilinen türdür. en fazla 70 cm boya ulaşıre. bu hayvan genelde toprak altında yaşar. küçük kemirgenler bazı sürüngenler ve böceklerle beslenir. bu hayvanı beslemek istiyenler oluyor ancak söylediğim gibi bu hayvan göz önünde bulunmak yerine taş ltı yada toprağın iğçğinde yaşıyor. yani görselliği yada sergilenmesi olayı için pek ideal değil. tüm boa yılanları gibi zehirsiz bi hayvan . açıkçası bir sorun varki doğadan yakalanan ların pek yaşamadıkları gerçek. beslenmesi konusunda çok promlem yaşayan arkadaşlar var. bizde zaten uzun süreli alıkoymuyoruz bu hayvanı. dediğim gibi beslemek için ideal değil. bence sen öncelikle su yılanı falanbesle. sonrada işi iyice örenince böyle bişiy çalış. sana göre bi olduğunu sanmıyorum. suni besleme gerekebilir. bu k09şullar altında bile uzun süre yaşamıyorlar. ancak bi su yılanı yada beslemesi daha kolay bir tür edinmek istersen. türü söyle ben sana bakımı konusunda pratik bilgiler vereyim ken ii bak. saygılarımla vipera

img

vipera

21 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saol vipera bilgilendirdiğin için.bir sorumdaha olcak Eryx jaculus ve kum boası cinsi dışındaki bir piton yılanına bakamazmıyım sence.çünkü ben sadece piton bakmak istiyorum su yılanı benim için ii bi başlangıç olmayabilir.anlatabiliyormuyum.bana önerebileceğin normal beslenen özel bi koşul aramayan bir piton cinsi varmı?? saygılar kendine ii bak

img

baykus1018

ÖZEL MESAJ

dostum şunu söyleyebilirim. daha önce sürüngen beslemediysen biraz problemler yaşarsın. açıkçası sürüngenler diğer hayvanlara nazaran daha kompleks ortamlara ihtiyaç duyarlar. ortam ısısından yemin özelliğine ortam tipine. ışık miktarına bir çok faktör var. hani bir örnek vereyim. vipera yani engerekler vardı bende yavru fare verdik yemediler bizde suni beslemeyle albümüin vererek baktık sonradan öğrendikki ortam dar olunca hayvan avını tespit edemiyomuş çünkü kokuyla bulduğu avının kkusu bu kapalı yerde her yere siniyormuş bunu bir yabancıdan hocam öğrenmiş. gerçektende doğru bir yaklaşım. bu bir örnek. sen önce araştır bence. illa boa yılanı besleyeceksen var satılıyor bir çok yerde . fiyat konusu a ğır olacaktır ama . sadece ülkemizdekilerle ilgilendiğimden bir önerim olamayacak. ama şunu bilki bilinçli olarak başlarsan bu olaya keyif alırsın oksa stres yaşarsın.

img

vipera

21 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba baykus1018;

Dünyada en çok tercih edilen ve bakımı en kolay piton Ball Python (Python regius)'dur.Başlangıç için en ideal piton diyebilirim.Gerekli teraryum koşullarını sağladığın zaman herhangi bir zorluk çıkacağını sanmıyorum.Önemli olan yılanı alırken sağlık belgeli,sertifikalı,çiftlik yılanı olduğuna dikkat etmen gerekir.Çünkü her yıl Afrika'dan doğadan binlerce yılan toplanıp satılıyor.Bunların da çoğu parazitli olduğu için ölüyorlar.O yüzden güvenilir bir yerden alman önemli.

Sana Amerika'dan üretim çiftliğinden sürüngen ithal eden arkadaşım Asil'in mailini yazıyorum.İstersen ona ulaş.Getirdiği sürüngenler sağlık sertifikalı ve CITES belgelidir.Bakımı ve temini konusunda yardımcı olur.

[email protected]

img

city35_

19 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler city35 ben asile mail gönderdim fakat bi cevap almadım kendisinden.sanırım ya okumadı benim maili yada bakmaya zamanı olmadı verdiğin bilgi için teşekkür ederim.aslını soracak olursan benim alacağım piton herhangi bir petshoptan alıcam tabi bu yılanı bana satacak olanın da yılanlar hakkında ne kadar bilgisi vardır orasıda tartışılır bi konu.ne yapacağımı bilmiyorum valla.sen izmirdenmsisin bunu sormamın sebebi city35 den kaynaklanıyor..bana yardımcı olduğun için saol.

img

baykus1018

ÖZEL MESAJ

Evet ben İzmir'deyim.Asil daha mailini okumamıştır.Okuduğu zaman cevap verir merak etme.Bu arada Asil de İzmir'de.Sen hangi şehirdesin?

img

city35_

19 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya çok ii ozman ikinizinde izmirde olması bende izmir ksk de oturuyorum sizlerinde izmirde oturmasına sevindim.city35 sen bana bu konuda yardım edebilirmisin bana bi petshop ismi yada alabileceğim kişi söyleyebilirmisin.kendine ii bak

img

baykus1018

ÖZEL MESAJ

Dedik ya Asil'den alabilirsin diye .Acele etme.1 Ay içinde sürüngenler gelecek.Geldiği zaman haber veririz sana.Asil senin mailini okuyunca yanıtlar zaten.Bu kadar sabırsız olma.İyi ve sağlıklı bir yılan sahibi ol.

img

city35_

19 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ