Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
BU YAZIYI OKUMANIZ İKİ KAPLUŞU KURTARABİLİR!!!!
BİRKAÇGÜN ÖNCE SİTENİZ ARACILIĞIYLA BURR İLE TANIŞTIM. ONUN KAPLUMBAĞASINA BAKAMAMAKTAN DOLAYI BİR SORUNU VAR VE VERMEK İSTİYOR.(HEM DE TÜM DONANIMI İLE). BİZİM İSE KAPLUMBAĞAMIZ VAR AMA TÜM DONANIMINI SAĞLAYAMIYORUZ.O BANA HERŞEYİ GÖNDERECEK AMA GETİRECEK BİRİNİ BULAMIYORUZ.ACABA ARANIZDA KUŞADASI`NDAN İSTANBUL`A NASIL GETİRECEĞİMİZ HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLAN VAR MI?YA DA BU GÜNLERDE İZMİR YOLCULUĞU YAPACAK OLAN... YANİ BİR ŞEKİLDE BU MALZEMENİN İSTANBUL`A GELMESİ GEREKİYOR... SEVGİLER.
burr ve asegül. İkiniz adına da çok sevindim. Burr nasıl bir çıkmazda olduğunu yazılarından görebiliyordum ve çok da üzülmüştüm. O yüzden senin adına biraz daha sevindim. asegül`ün kaplumbağana çok iyi bakacağından eminim. İkinizin de gözü aydın. :) Öneri olarak malzemeler için aklıma, bizim burada sıkça kullanılan bir yöntem geldi. Burada kargo yerine otobüs firmalarını kullanıyorlar. Çok daha ucuza, hatta tanıdık firma yada şoför ayarlanabilirse bedavaya bile gelebiliyor. İyi bir paketleme yapılarak bu şekilde halledebilirsiniz diye düşündüm. Sanırım bu konuda da burr daha kolay ayarlama yapabilir diye düşünüyorum. ( tanıdık bulma, Şöfor veya firma ile bağlantı vs konusunda) Ama kaplumbağanın transferi için birşey diyemiyorum. Kaplumbağası ile seyahat etmiş arkadaşlar mutlaka vardır. Onlar çözüm üretebilir. Yada yine kaplumbağalar konusunda tecrübeli olan arkadaşlar uygun çözümler bulacaktır diye düşünüyorum. Umarım kısa zamanda çözüme ulaştırırsınız. Gelismeleri Paylaşırsanız sevinirim. asegül özellikle senin miniğin sağlık durumunu! :(
BİLİYOR MUSUN AZ ÖNCE BEN DE BURR`A BU KONUDA BİR MAİL ATTIM. BENİM KAHRAMANMARAŞ`LI BİR ARKADAŞIM VAR ONLAR DA KARGO İŞLERİNİ BÖYLE ÇÖZÜYORLAR BÜTÜN GECE DÜŞÜNDÜM VE SABAHIN KÖRÜNDE BİLGİSAYARIN KARŞISINA GEÇTİM FİKRİMİ YAZMAK İÇİN AKLIN YOLU BİRMİŞ DEĞİL Mİ:) BENİM MİNİĞE GELİNCE PEK BİR GELİŞME YOK BU GÜN ANTİBİYOTİK TEDAVİSİNE BAŞLAYACAĞIM. BU ARADA ONA BİR İSİM BULDUK DİYEBİLİRİM BİRAZ KLASİK OLACAK AMA BONCUK YA DA BENEKLİ DEMEK İSTİYORUZ ONA, ÇÜNKÜ BOYNUNUN TAM ALTINDA NAZAR BONCUĞUNA BENZEYEN BİR BENEK VAR. AMA HASTALIĞI BİZİ ÖYLE ÜZÜYOR Kİ DAHA İSMİYLE SESLENMENİN KEYFİNİ BİLE YAŞAYAMADIK. DÜN GÜNEŞ BANYOSU YAPTIRIRKEN BİRKAÇ KEZ GÖZÜNÜ AÇTI, BU BİLE BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ:)) GECE DE KABINI SALONDAN ODAMA TAŞIDIM, HANİ KÜÇÜK ÇOCUĞUNUZ HASTA OLUR DA YATAĞINIZA ALIRSINIZ YA BEN DE ODAMDA SABAHA KADAR DEFALARCA SUYUNU ISISINI FALAN KONTROL ETTİM UMARIM EMEKLERİMİN KERŞILIĞINI ALIRIM... İLGİNE TEŞEKKÜRLER FINDIK`LA BADEM`E İYİ BAK, KENDİNE DE:)))
"asegul07" Durumu endişe ile bir kaç mesajdan takip ettim. Şu anda kaplumbağan için en uygun çözüm ısınma lambasını hiç kapatmaman. Elimde kullanmadığım pek malzemem yok. Yalnızca eski bir iç filtre var. İstersen onu sana ulaştırabilirim. Maltepedeyim bende. İkinci el bir akvaryum alabilirsin. Şimdilik 40 cm x 30 cm gibi bir şeyi 10-20 TL gibi rakamlara alabilirsin. Ama ısıtıcı şart. 50-100 W lık bir ısıtıcı alman gerekli. 20 lira gibi bir para da buna harcaman lazım. Burr`un ekipmanlarını çok incelemedim ama kaş yapayım derken göz çıkaracakmışsın gibi geliyor :) Bir kaplumbağa daha demek ikisi için daha büyük bir ortam ve filtre - ısıtıcı ihtiyacı demektir. Gün geçtikçe masrafları artacaktır. Bence elinizdeki kaplumbağaya iyi bakmak için asgari şartları kendi imkanlarınızla oluşturmaya bakın. 30-40 liraya ortalama şartları sağlayabilirsin. Kolaylıklar dilerim.
İkisinin bakımı konusunda benim de bir endişem var aslında. Yadsal`dan cesaret alarak yazıyorum. Formu dikkatle inceleyen ve takip eden biriyim. Bir başlık içinde `` büyük kaplumbağalarla küçük kaplumbağalar bile aynı akvaryumda bakılamıyor`` diye bir bilgi okumuştum. ( Akvaryumuna balık almak isteyen birinin açtığı başlık içinde verilen cevapların birinde yazılıydı) Siz bu işe karar verdiğinizden beri kafamı bu kurcalıyor. Tecrübeli arkadaşlar bu konudaki yorumlarını yazarlarsa çok iyi olur. Yadsal`ın dediği gibi kaş yapalım derken göz çıkarmayalım sonra.
Asegül nasıl bir sıkıntı içinde olduğunu tahmin edebiliyorum. Yürekten yardım diliyorum kaplumbağanız için. Ama geçecek ve iyileşecek göreceksin. Gerekli ilgiyi ve şefkati sonuna kadar gösterdiğinden eminim. Sağlıklı günlere kavuştuğunuzda bu günleri unutacaksın. Umarım o günlere kavuşursunuz kısa zamanda.
Görüşmek üzere.
ASLINDA BU KONU DÜN GECE BENİM DE KAFAMI KURCALADI O KAPLUMBAĞAYA YARDIM EDEYİM DERKEN KENDİMİNKİNE KÖTÜLÜK EDERMİYİM DİYE DÜŞÜNDÜM. BURR`UN KAPLUMBAĞASI 7,5 CM. BU SABAH BİZİMKİNİ ÖLÇTÜM SADECE 3,5... BEN DE BURR`A BUNU SORMAYI DÜŞÜNÜYORDUM.ACABA ISIRIR MI FİLAN DİYE. YARDIMLARINIZ İÇİN SAĞOLUN. FİLTRE TEKLİFİN ÇOK NAZİK TEŞEKKÜR EDERİM YASDAL. CAM BİR AKVARYUM ALABİLİRSEM VE FİLTRE ALAMAZSAM BAĞLANTI KURARIM SENİNLE. ŞU ANDA EVDE BİR KAPLUMBAĞA YAŞATMA FONU OLUŞTURDUK. HATTA BU GÜN İLAÇLARINI DA ALDIK. MARTI SEN SON DURUMU MERAK EDİYORDUN YA BU GÜN GÖZLERİNİ AÇIYOR. HATTA AĞZINI AÇMAYA DA BAŞLADI. BİR DE SUYA GİRİP YÜZSE ÇOK SEVİNECEĞİZ. ŞU ANDA GÜNEŞLENİYOR İNŞALLAH İYİLEŞTİĞİNİ DE YAZACAĞIM. SEVGİLER, İYİ GÜNLER.