Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
2 Akvaryum Üst Üste - 3.sayfa
Selamlar;
Pınar`ın "melekondu "sunu gördüğüm günden beri aklımda benzer bir uygulama yapmak vardı. Dün çatıya attığım eski akvaryumumu kullanıp bu fikri hayata geçirmeye karar verdim. Bizim afacanların ilk bir yıllarını geçirdikleri akvaryumu daha sonra 1 m. lik yenisi geldiğinde ıskartaya çıkarmıştım. Camının bi kısmı kırılmış tamir görmüştü. Bir güzel temizledikten sonra ölçü alarak alt kısmında 15-16 cm eninde bir parça kestirdim. (Camcıda kestirdim. Ama silikonlar o kadar sağlam tutmuştu ki tüm parçaları temizlemek yarım saat aldı) Kesildikten sonra keskin kenarları zımparaladık.




Dana sonra akvaryuma yapıştırıp üzerinde ağır kitaplarla 1 gece kurumalarını bekledim. gelelim akvaryumun üzerine ufak olanı yerleştirmeye. Büyük akvaryumumun kenarlarında 5 mm camdan kayıtlar vardı. Oldukça sağlamlar. bende camcıda 5 mm ve 6 cm eninde kayıtlar yaptırıp silikonla uygun yerlere taşıyıcı olarak yapıştırdım.





ilham kaynağı olduğundan Pınar`a ve Melek`e tekrar teşekkürler.
Kumu pek taşımıyorlar akvaryuma. Ama ufak tefek te olsa dikkat çekmesin yerde diye alttaki beyaz taşları artırarak tüm tabanı kapladım. Kumlar dökülse dahi taşların arasından görünmüyorlar. Son durum gayet iyi. Çok alıştılar yeni düzene. Gerçi benim kız için yaptığım kum alanı oğlan sahiplendi ama olsun. Sanırım ilerde yumurtlama zamanı kız bi şekilde yer bulacaktır orada kendine. Erkek kaplumbağam garip bir sakinlik havasına girdi. Sanki yıllardır beklediği sıcak yuvasına kavuşmuş gibi günün hemen hepsini kumda geçiriyor. Yaza doğru hareketlenir diye umud ediyorum. Bu arada benimkiler artık iyice büyüdüklerinden yemeklerini 2 günde bire düşürdüm. Yine akvaryum dışına alıp kabuklarına kadar suyun içinde başka bir kapta besliyorum. Hala otçul beslenmeye geçiremedim ama. Bir kaç kez aç bıraksam da yalnız havuç, karahindiba, marul vs. yedirmeye gayret etsem de yemlerini ve karideslerini görene kadar açlık grevi yaptı benimkiler. Biraz daha zaman lazım galiba otçula geçmek için.
bir sorum olcak kaç yaşındalar ?? :)
yaklaşık 4 Yaşındalar.
Videonu izledim ve çok beğendim, keşke biraz daha uzun olsaydı.
benim muhittin ile necla 21 ve 23 cm boyuna ulaştılar,yaşları konusunda emin olamıyorum,bana geldiklerinde şu 50 kuruş kadar da değildi boyları..1,5 senedir bizimleler,en azından 2 yaşında olduklarını düşünüyorum.ama yasdalın dişi kaplumbağası 4 yaşında olmasına rağmen o kadar büyük değil..bi diyete soksam iyi olcak sanırım.. bu pazar 100*50*50 boyutlarında bi akvaryum geliyor,ona 300 wattlık bi ısıtıcı yeter mi acaba? kuru alan için de melekondu ve yasdalın dublex akvaryumundan faydalanıcam,teşekkürler arkadaşlar.. :)
21 ve 23 gerçekten iriymiş. Şimd merak edip öçüm bende 16 ve 18 miş bizimkiler. yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında :) şaka maka son 4-5 aydır iki günde bir akvaryum sışına alıp 15-20 dk. ılık uda yem yediriyorum. Ortalama hala kafaları byüklüğünde yem yiyorlar. Pek de saldırmıyorlar demekki yetiyor diye düşünüyorum.1,5 yılda 23 cm. bana da biraz fazla geldi sanki. O byda bir akvaryma 300 W ısıtıcı yetecektir. Atman Öneririm.
sürüngenlerin ne kadar yerlerse o kadar büyüme özelliği var sanki anneleri yemezsen büyümezsin demiş bunlara :) bizimkiler de yaklaşık kafaları kadar yiyolar ama günde 3 öğün veriyorum,vermediğimde seninkilerin aksine çok saldırgan oluyolar,hatta bir keresinde parmağım akvaryumda başka tarafa bakarken muhittin parmağımı kaptı 1 hafta boyunca zonkladı resmen :):) elimde 300 wattlık atman var zaten,yetmezse 100 wattlık takviye yapıcam,benim en büyük derdim kuru alan aslında,biraz azman oldukları için ne yaparsam yıkmayı başarıyolar,en iyi çözüm sizin yaptıklarınız gözüküyor,hem yer hem de güvenlik açısından..
3 öğün ha :) aman ne yaptın sen. Bir an önce katı bir diyete sokmanı tavsiye ederim. Bir iki haftada öğünlerini 1`e indirmelisin. Daha sonra zamanla 2 günde bire doğru geçiş öneririm. Alıştıra alıştıra olacak tabi. Bu arada üstteki mesajıma bir baktım da wireless klavyeyle yazmak bana pek yaramamış. Kelimelerin başı var sonu yok. Sonu var başı yok. İmla için özür dilemiş bulunayım bu vesile ile.