Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Akvaryum tasarımı için önerinizi bekliyorum.Değişiklik yapmak istiyorum.
Aaaaa burda 4 tane kocaman kapluş varmış :), biraz bulanıklar ama güzel güzel beslenmiş büyütülmüşler, sağlıklı ömürler çocuklara Gangsta :) İsimlerini gördüm diğer bir başlıkta ama kız mı erkek mi bunlar, nasıl akvaryumda sağlık, huzur durumları :), kalabalık bir aile, çok kolay gelsin. Akvaryumunda zaten en önemli, temel şeyler tamam, bundan sonra çok da geliştirebilirsin, nüfus yoğun, daha bol yüzme alanı, daha geniş kuru bölge düşünmelisin öncelikli olarak. Asma kat, yada akvaryum dışı kuru bölge modellerine bir bak istersen neler yapabilirsin. Bir de yine aynı nedenlerden dış filtre ve boş taban olmalı bence, hem senin hem onlar için. Sen bir düşün, incele önce, neler olucak aklında, ne gibi bir düzenlemeyi nasıl malzemlerle kendin yapabilirsin fikirler buluruz :)
İlk önce zaman ayırıpda okuduğun için çok teşekkür ederim.
Kapluşlarım 2 dişi 2 erkek.Akvaryum boyutu 70x40x30 4 tane kapluş için biraz ufak.Evet gerçekten asma kat, kuru bölge,boş taban ve dış filtreye ihtiyacım war.Bunları gerçeklştirmek istiyorum.Gerek diğer başlıklardan gerek sizin tavsiyelerinizden akvaryumda bayaa bir değişim yapıcam. Kapluşların birtanesi 11 cm , diğer 3`ü 9 cm Yem olarakda tropicalın büyük boy karides yeminden kullanıyorum.
Yola çıkmadan önce bu akvaryumda seni zorlayan yerleri bir düşün yoksa amaç sadece monotonluğu kırmak için yeni değişik bir dizayn isteğimi. Örneğin temizlik çok vaktini alıyorsa can sıkıyorsa yeni tasarımı ona göre yapmalısın. Pınarın dediği gibi sen bir düşüncelerini açıklamaya başla yani foruma bir istikamet göster fikirler o yönde gelir. Çokta özgür değiliz malesef. Yer darlığı , maddiyat , imalat olanaksızlıkları çok fazla hareket alanı bırakmıyor.
Evet o konuda haklısın.Zaten şu anda akvaryumda 2 tane iç filtre var ama bir tanesi eski akvaryumdan oldukça küçük ,diğeri yeterli.Kuru bölgeyi biraz idare edebilirim.Öncelik temizlikte 2 tane filtre yeterli gelmiyor.Kuru bölgenin alt kısımlarında çok pislik birikiyor.Oraya bu dip temizleyici nasıl oluyor tam bilmiyorum ama ondan düşünüyorum.Dip temizleme ile bilgi verirseniz sevinirim.