Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kara Kaplumbağası Arıyorum Bulamıyorum :(
Evcil hayvan satan yerlere baktım bulamadım interneti de taradım bulamadım Bir öneriniz olur mu?
BENIM DUYDUK UM KADAR EGE BOLGESINDE ÖZELLIKLE İZMIRDE SOKAKLARDA VARMIS:))) BENDE DE VAR AMA CIFTLESTIRMEK ISTIYOM HATTA BASLIKTA ACMIS DURUMDAYIM :))
Selamlar, Bu zamana kadar Izmir`de hic sokakta kaplumbaga gormedim, neredeyis cok merak ettim :)
valla bılemıcem bende nette konustuk um kısılerden duydum :)) nekadar dogru nekadar yanlıss bılemıcem
Kara kaplumbağası almayın, hatta petshoplara sorup talep de etmeyin ki ormanlardan toplamak (çalmak, koparmak) üzere yola çıkmasın petshop sahipleri. Yazık bakın nesilleri tükeniyor. Doğada, doğal ortamlarında kalmalılar kesinlikle.
Bende İzmirde sokakta hiç kaplumbağa görmedim :) Benimde erkek bir kara kaplumbağam var,3yıldır bizimle ve artık büyüdü.. Çiftleşme yaşı geldi kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye ]:)
Benimde 2 kara kaplumbağam var. İlk başlarda cadı diye andığım ve dişi sandığım birisinin erkek olduğu çok net kesinleşti. Diğeri hala belirsiz ama dişi olduğunu düşünüyorum. Erkek olan Piko diğerine dünyayı dar ettiği , sürekli tos attığı için kaplumbağaları kesin olarak ayırdım. Bu konu ilk başlarda hiç aklıma gelmemişti. Yavru almak istemiyorum. O yavruları atamam satamam doğaya da salamam. Bende bu noktada sıkışmış durumdayım. Forumdaki ilk günlerimde düşüncelerim daha farklıydı şimdi değişti. Su yada kara kaplumbağası ticaretine de üremesine de kişisel olarak yardımcı olmuyorum.
Frozen bende tospiğim tos atmaya başladığı için dişi bulmayı düşünüyordum işte.. :/ Dişi olduğunu düşündüğünün yaşı küçük mü ki?
Kara kaplumbağası arayan buraya
başlıkta acmiştım 2 adet kara kaplumbagası bende var ama cınsıyetlerı sorun boyları 25 cm kadar yada daha buyuk :))