Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
PINAR VE FROZEN LÜTFEN ACİL YARDIMMM!!!
ben ağrı`da görevliyim. 4 saat önce bana bayram hediyesi, 3 er cm lik 2 adet kırmızı yanak kaplumbağa hediye edildi. ben sitenizde yazan tüm bilgileri okudum neredeyse. ama Çok ciddi sorunlarım var!
1) bu yavrucaklar 3 gündür açlarmış! ( katil satıcılar bişey olmaz demiş)
2)3 gündür küçük bir karton kutu içinde, istanbuldan ağrıya araba yolculuğuyla getirilmişler. ( katil satıcı böyle gider demiş )
3)bana hediye olarak getiren arkadaşım yemlerini istanbulda unutmuş ve istanbula 4 gün sonra gidecek, bana da kargo ile gönderecek :((
4) burada onlara uygun bir fanus, ısıtıcı, uvb kaybağı ve aksesuar bulup temin etmem haftalarımı alabilir. ki muhtemelen istanbul yada netten getirteceğim. saydıklarınızı ağrıda bulabilmem mümkün olmayabilir.
gelelim kendimce üretebildiğim acil çözümlere
a) eve getirir getirmez ( 23. 00 da bana geldi ) büyük bir borcam kaba 5-6 cm su koyum onlarıda " hoşgeldiniz " diyerek içine yerleştirdim. sonuç yüzüyorlar.
b)yazdıklarınızdan faydalanarak hemen bir tümsek yapmak istedim, ama malzeme sıfır. evde ne taş var, ne toprak bir kab ne de kabuk sokaktan almayı da enf. açısından riskli buldum, almadım.
c) yine yazdıklarınızdan faydalanarak kücücük doğrayarak birinin kafası kadar kıyma ve incecik kıyılmış marul koydum sularının içine.
sonuçlar:
1) çok şükür hareketliler.
2) yemiyorlar ( tamam, stres. ama üç gündür açlarmış :(((
3) sürekli camın kenarına tırmanmaya çalışıyorlar ama kayıp düşüyorlar. borcamın içine ters çevirip çay tabağı koydum ama kayıyorlar ve tımanamıyorlar. :(((
evet arkadaşlar! ben çok mutlu olmuştum arkadaşım hediye ettiğinde çünkü satıcının aynen yazdıklarınız ve yazdığım gibi saçma sapan bilgileriyle geldi bu yavrucaklar bana. ama sizin yazdıklarınızı okuyunca bu iş ciddi bir iş ve bu donanım için de acele etmek gibi bir lüksüm yok. Ağrı da akvaryumcu bulsam bile, o akvaryumcuda kaplumbuğa yemi olsa bile, akvaryumcu salı gününden önce dükkanı açmaz. LÜTFEN ben ve bu iki harkulade kaplumbağa için çözüm önerileri üretin ve bunu lütfen benimle paylaşın. Yarın öylen 12 ve gece 12 de interneti açıp siteye gireceğim. önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
Şu an geçiçi olarak en pratik yöntem şu.
Büyükçe plastik bir leğen , tam ortasına üzerine kolayca çıkabilecekleri bir yada birkaç kaç taştan oluşacak uygun bir yükselti ve kuru bölge üzerinde 15-20 cm den yanacak bildiğimiz 40 wattlık bir lamba. Yani ısınma lambası ki şu an en önemli şey bu ısınma lambası ve ayarlı su ısıtıcısı. Plastiğe değmesin istiyorsan yere düz yassı bir taş yada fayans filan koyup ayarlı su ısıtıcısını da ona vantuzlaya bilirsin. Yem olarak bankaların pek çoğunda olan sanal kredi karti kullanarak internetten alabilirsin. Gelmesi 2-3 gün alır ama otuz com , hepsiburada gibi daha güvenilir siteleri seçersen pek sorun çıkmaz. petshoplarda sera tetra yem vardır diye düşünüyorum
Zorlu bir işe girdin sana onları hediye getiren kişi iyi bir şey yapmadı malesef. Ama olan olmuş artık.
Isınma lambasını ayarlı ısıtıcıyı hemen almalı kuru bölgeyi hemen yapmalı kısa süre içinde de filtreyi de takmalısın. Ayarlı su ısıtıcın yoksa ısınma lambasını geceleri de yak. Su değişimlerinde suyu legendeki su kadar ısıt sonra değiştir. Birde 1 cmlik filan bir hortum al leğendeki pislikleri emerek su değişimleri yap. Hem hijyen açısından hemde koku yapmaması açısından önemli.
gerisi zamanla sordukça artık.
Bu arada aklıma geldi soruyu bizim isimlerimize sormuşsun ama forumda , sana çok yardımcı olacak diğer değerli arkadaşlarda var ...:) Belkide benden çok daha uzun ve detaylı yazacaklardır.
Kolay gelsin
çok sağol frozen. söylediklerini hemen yaptım. Taşlarıda kendi bildiğim yöntemlerle dezenekte edip bolca duruladım. umarım sorun olmaz. Yardımların için teşekkürler. Bu arada Uyarın için de teşekkürler. Ben daha dün, benim yumurcaklar geldikten sonra sitenizle tanıştım ve gece 4 e kadar araştırma yaptım. İsim verirsem daha hızlı cevap alırım diye düşündüm ve en çok yazan siz olduğunuz için daha bilir kişi göründünüz bana. Yani tamamiyle siteye acemiliğimden. Umarım kimse alınmamıştır. Sonuçta herkesin bu sevimli masum hayanların acı çekmesini ve işkenceye maruz kalmasını istemediğini ve buna engel olmak için elinden geleni yaptığını görüyorum. Lütfen paylaşmak istediğiniz birşey olursa, yapmış olduğum hatayı görmezden gelip benimle paylaşın. herkesten özür diliyor ve dostluklarını benden esirgememelerini rica ediyorum. Aksi taktirde bu yavrucaklarla bu iklim koşulunda ve bu olanaksızlıklarla başım gerçekten dertte demektir. Onlara huzurlu ve mutlu bir ortam hazırlayacağıma sözverdim. ama korkarım bunları önerileriniz olmadan başaramam. herkese şimdiden teşekkürler. Ve frozen hatamı farkettirdiğin için sana ayrıca teşekkürler. görüşmek üzere.
DENEME YAPIYORUM ARKADAŞLAR,DİKKATE ALMAYIN. RESİMLERLE BAŞIM BELADA!! :)))
EVVVWEETT!!! İŞTE BU! OLDU SONUNDA! BU ARADA BU TESTİ DEĞİL AKPLUŞLARIN SAKLANMA YERLERİ. ALTTAKİ DANTELE DE AKVARYUMUN ALTINDA. ANNEM KALSIN DİYE TUTTURDU NE YAPAYIM :)))