Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağanın gözleri
eğer kaplumbağanın gözleri kapanırsa yani iltağaplanırsa ne yapmak gerekir.ayrıca kaplumbağa vitamini iyi bir şeymi kullanabilirmiyim.ayrıca kaplumbağamın gözleri kapanmadı sadece böyle bişey olursa ne yapabileceğimi öğrenmek istiyorum.kaplumbağam herşeye sahip aydınlatma arıtıcı su ısıtıcısı ama bir şey var ben sağdece yemle besliyorum içime sinmiyor iyi besin veremiyorum gibi geliyor daha iyi olması için ne yapabilirim.birde kaç ayda boy uzatıyorlar
Kaplumbağa gözleri a vitamini eskikliği yada ilerleyen solunum yolları enfeksiyonlardan dolayı şişiyor kapanıyor. Daha sorun başlar başlar başlamaz ısıyı 28-30 a yükselt , ısınma lambalarını mutlaka yak , akvaryum üstünü esintiye karşı %80 oranında kapa ,hijyen amaçlı uygun ısıda su değişimi yap gözlere terramisin yada antibiotikli bir merhem sür. Eğer yemekten içmekten kesilmişlerse veterinere gitmek lazım. Değişik kaliteli yemleri değiştirerek kullan marul kıvırcık karahindiba su teresi filan vermeyi dene arasıra az miktar ekşi olmayan meyvalarden ver.
peki kaç ayda büyüyorlar