Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Tatlı SerT
kaplumbağalar hakkında pek bişi bildiğim söylenemez ama şunu biliyorum ki . onların zekası bır kuş bir kedi kadar işliyor . kaplumbağalar kapalı alanda yaşamayı sevmezler we bu yüzden onlara evınızn yaklasık 2m karesını onlara ayırın we bırakın dolaşsınlar onlar yuvalarını yere koyun siz rahat oLun bulurlar.minik gözleri inanılmaz derecede görür we kulakları olmamalarına rağmen ayaklarının altındakı duyularla sesleri rahatlıkla algılayabılırler.benım de 2 kaplumbağam war onlara bir bır alan hazırladm sureklı cıkıyorlar güçleri yettiğince geziyorlar yorulduklarında elimle alıp yuwalarına koyuyorum.forum u takıp ettımde kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının türkiye de çiftleştirilmesinin imkansız bişey olduğu söyleniyor aslında bu sadece yapamamazlıktan başaramamazlıktan kaynaklanan bir durum . ben derim ki yuwalarına 2 avuç kadar kum dökün 6 7 cm genişliğinde de 1 tane taş koyun. we kaplumbağalarınz 2 yaşını geçtiyse sadece 1 ay bekleyn o sure onlara yetecektir we kaplumbağaların cinsiyetine geldiğimiz de erkeklerın kuyruğu her zaman uzun olur. kendi kaplumbağalarımdan biliyorum. Umuthan Mert Saygılarımla...
Umuthan selam,
Bilgi paylasimi icin tesekkurler. Bir duzeltmem olacak, Kirmizi Yanakli Su Kaplumbagasi (Trachemys scripta elegans) cok iyi olmasa da duyabilen bir surungendir. Kulak zarlari, derinin hemen altinda oldugu icin cok iyi duyamazlar sadece. Ayaklarinin altindaki bahsettigin reseptorler bambaska bir durum.
Ikinci olarak, evet, istenildiginde, ugrasildiginda ve para harcandiginda su anda bir cift Trachemys scripta elegans`tan yumurta alinabilir. Ancak bunun ne kadar etik olacagi (yavrulara bakim, bu hayvanlarin evcil hayvan olarak evlerde bulunmamasi gerektigi dusuncesi ve benzeri konular nedeniyle) kestirilemedigi icin uretime sahsen, ve bu forumdaki bir cok bilincli arkadasim gibi karsiyim.
PAylasim icin tekrar tesekkurler. Not: Asagidaki fotograf, MeL`e (Trachemys scripta elegans, 6 yasinda erkek birey) ait. Gozunun biraz altindaki yuvarlak ve hafif cokuk alan, derinin altinda yer alan kulak zarina aittir)
uyardığın için saol kardesım ... yanlış bilqi werdiysem özür dilerm ..