Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşlarımın kabuklarında sorunmu var ? :(
kızlarımın kabuklarının 2 diliminde parmakla basılma gibi hafif çökme farkettim bu gün, 1 tanesinde olsa kabuk yumuşaması diyecegim ama 3 Kızımda`da ve aynı yerde var, kabukları gelişiyor olabilirmi,en büyüğü 7cm, 6 ve 5cm, saglıkları ve iştahları yerinde çokda hareketliler, bu hafif çökme biraz endişelendirdi bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz, ayrıca büyüttüğüm akvaryumun resimlerini nasıl ekleye bilirim,
kokpit, Bahsettigin olay ciddi bir durum olabilir. Kaplumbagalarini guneslendiriyor musun, ya da uvb lamban var mi ? Daha verimli yardim alabilmen icin fotografini cekip yolla lutfen. Fotograf eklemek icin: http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=855
seamansoul malum havaların 4,5 günlük yağışı güneşlendirmeye ara verdirmişti, şuan günde 2 sefer güneşlendirip o açığı kapatmaya çalışıyorum sabah 10,11 arası 20dk, akşam üzeride 4,5 arası 20dk güneşlendiriyorum. uvb`lambam haftaya elimde olacak, Kapluşlarımın kabuklarının sadece 2 diliminde hafif çökme var o dilimlerde sağ ve sol bacakları üzerindeki dilimler,kabukların diğer yerleri tam tersine kabarık,3 kapluşunda aynı yerde çökme olması biranda yumuşama endişesine kapıldım. Kızlarımın resimlerini ve yaşadıkları akvaryuma buzdolabı sebzeliğinden nasıl güneşlenme alanı yaptığımı paylaşmak isterdim.Valide yeni keşfetti duzdolabının sebzeliğinin katledildiğini :))
selam seamansoul kapluşlarımın kabukları düzelmeye başladı. Veterinerin önerisiyle fosfo kalsiyum granüle kullanmaya başladım hergün sularına 1 çay kaşığı koyuyorum, kabuklar toparlanmaya başladı, teşşekürler.
veteriner nerde buluyorsunuz ben veteriner bulamıyorum yani kaplumbağayı tedavi edecek
Selam sendi. Bulunduğun il`de hem tarım bakanlığına ait veteriner yada belediyelerin veterinerleri vardır. Bilemiyorum kaplumbağlar konusunda sana ne kadar yardımcı olurlar. Ben özel bir veterinere götürmedim zaten. bulunduğum yerde petşopcudan biri aynı zamanda veteriner. kabuk sorununu ona danıştım sadece. sendi. veterinere gitmene hiç gerek kalmıyor bu sitede veterinerlerden çok daha deneyimli ve bu işi bilen çooooook arkadaş var. onlarda yardımlarını esirgemiyor. hepsine ayrı ayrı teşşekürler