Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
SEAMANSOUL - İZMİR -SU KAPLUMBAĞASI
Seamansoul umarım cevap verirsin.14 cm.boyunda dişi bir su kaplumbağamız var İZMİR`de acil olarak vermek istiyoruz.Lütfen cevap ver.İzmir`den hiç alıcı bulamadık.Lütfen yardım edin
Merhaba seyran, Çevremde bana bu problemle gelen o kadar çok kişi var ki, anlatamam... Kaplumbağası olan, ya da iyi bakma potansiyeli olan tüm yakınlarıma sordum, mail gruplarına attım, ancak böyle büyük bir sorumluluğu maalesef kimse almak istemiyor. İsterseniz pet shoplara sorup, onlara bırakabilirsiniz. Onlar da, ben o pet shoplara uğradığımda "abi lütfen bu kaplumbağaya ev bul" derler bana... Örneğin geçen yıl, Çiğli-Carrefouré`daki Arkadaş Pet Shop`ta (Alsancak`ta da merkez şubeleri var yakınsanız) bu şekilde bırakılmış dişi bir bireye rastlamış, bana almamı önerdilerse de, iki tanesiyle zor başedebilen biri olduğum için reddetmek zorunda kalmıştım. Ancak bir arkadaşımı ikna edip, bir hafta sonra oradan gidip ücretsiz olarak almıştık. Kısacası, ben etrafıma bakınmaya devam ederken, siz bir an önce, önce yakınınızdaki, sonra da İzmir`in genelindeki pet shop lara konuyu sormanız. Mutlaka biri sizi kıramayıp alacaktır. Tabiki bu noktaya gelmesinin ne kadar kötü olduğunu şu anda bu zor halinizde söylemek istemiyorum bile... Saygılarımla.
Hayvanat bahçeleri bile almıyor artık su kaplumbağalarını , her yer doldu taştı. Durdurmayı zaten bir kenara koydukta yavaşlatmayı bile beceremedik şu ayıplı , kanlı ticareti. Ne kadar yazarsak yazalım. Alan alıyor ama bu işin sonu hiç iyi bitmiyor.
Çok teşekkürler aramaya devam ediyorum.Ama petshoplar kapluşlara iyi bakmıyor.Aç bırakıyorlar onları bu yüzden vermek istemiyoruz.
Maalesef pet shoplarin iyi baktigini ben de soyleyemiyorum, ancak yapilacak baska bir sey yok gibi gozukuyor, illaki acilen elden cikarmak istiyorsaniz ... Surekli bu forumda "kaplumbaga almak istiyorum" diyen insanlar lutfen yeni kaplumbaga almak yerine bu sekilde zor durumda kalan kaplumbaga ve sahiplerine yardimci olup, bu hayvanlara ev sahipligi yapsinlar ...
Bu pet shopların o hayvanlara işkencesi bitmez bence ; bu gün pet shopa gittim 1 fanusa 15 tane kapluş koymuş hayvanlar yer bulamıyor artık ..