Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağalarıma yardım :(

merhabalar herkese..üç gün önce iki tane yavru su kaplumbağam oldu iki gün küçük aptal fanusta bakmak zorunda kaldım ve bugün gidip kocaman bir akvaryum aldım içine keskin olmayan taşlar koydum suyu da ayarladım ve bir de derece alıp akvaryumun kenarına yapıştırdım.şuanda onlara ısıtıcı sağlayamadığım için masa lambamla destek vermeye çalışıyorum suyun ısısı en fazla 28 dereceye çıkıyor ve en az 26 derece oluyor.Biri açık renk öteki koyu renk (daha isim bulamadım).Koyu renk olan biraz daha küçük.Diğerine göre büyük olan yavrumda pek bir anormallik göremiyorum ama küçük olan yavrum devamlı akvaryumdan çıkmak istiyor elleriyle cama vuruyor diğeri de onu görünce hareketleniyor ve aynı hareketleri yapmaya başlıyor.güneşe çıkarıyorum yem veriyorum ama yem yemiyolar.kurutulmuş karides veriyorum onu çok seviyorlar.Kuru bölgeye çıkmak istemiyorlar ve suyun her zaman suyun içindeler hatta orada uyuyorlar.Çok hareketliler ne yapabilirim ? onlara elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum kışa doğru ısıtıcı da alacağım fakat sizce benim kapluşlarımda bir anormallik var mı ?Onlar için çok endişeleniyorum ve sizlerin yardımına ihtiyacım var ..

img

dry

15 yıl 7 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kocaman ? Bebek kaplumbağalarınıza bakıp öyle demeyin bir yıl sonra o akvaryum kücücük gözükecek gözünüze :) Su sıcaklığının 28-26 derece olması iyi fakat ısıtıcı almanız daha garanti olur. Hem gece sıcaklığın düşmesine engel olursunuz. Akvaryumdan çıkmak istemeleri, devamlı çırpınmaları güzel bu sağlıklı oldukları anlamına gelir fakat yem yememeleri bir problem olduğunu gösteriyor. Tabii hangi yemi yemiyorlar ? Yavrulara ara sıra karides vermeniz iyi fakat sadece karides yiyor diye sürekli vermeniz iyi olmaz. Isıtıcı almak için kışı beklemeyin hemen almaya çalışın. Yazınızda hiç geçmese de filtreniz, kuru alanınız, su yükseliğiniz nedir ?

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Taşları düzenli bir şekilde üst üste koydum (rahat çıkabilmeleri için yayarak) Filtre ve ısıtıcı almayı da çok isterdim fakat şuanda imkanlarım kısıtlı ve bursumu alır almaz ilk işim onların eksiklerinin hepsini gidermek olacak..Su yüksekliğine gelince ; kabuklarının tamamı suyun içinde kafalarını çıkartabiliyorlar.Yem olarak da Stick turtle diye bir yem aldım onu ufalayıp önlerine atıyorum hiç oralı olmuyorlar.Aslında fotoğraflarını çektim fakat bu akşam üye oldum ve nasıl fotoğraf koyulacağını bilmiyorum , bulamadım.Size çok teşekkür ederim cevap umduğumdan erken geldi ve buna gerçekten ihtiyacım vardı.Onlar için endişelendim ve uyuyamıyorum.

img

dry

ÖZEL MESAJ

Yavru kaplumbağalar için üst üste taşlardan yapılan kuru alan yeterli olabilir ama ileride farklı arayışlara gitmeniz gerekir. Çünkü bu tarz kuru alanlar su seviyesini yükseltmenize engel olur ve fazla yer kaplar. Stick turtle yerine tetra reptomin bulamazsanız sera raff p yemini kullanın. Hatta tetranın bebek kaplumbağalara özel bir yemi olduğunu hatırlıyorum.

Resim eklemek: http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=52911

Şimdi size kaplumbağalarınıza almanız gerekenlerinin fiyatlarıyla ilgili bir liste hazırlayacağım. Direk petshoplara giderseniz piyasanın çok üstünde fiyat verebilirler.

Akvaryumunuzun küçük olduğu ilerki senelerde değiştirme zahmeti olmaması için züccaciyelerden veya büyük alışveriş merkezlerinden(ikea da var) bulabileceğiniz plastik kaplardan almanız. 120litre bir kabı 20 liraya bulabilirsiniz.

Filtre olarak iç filtre alırsanız bir kaç ay sonra bu bana yetersiz geliyor diyebilirsiniz onun yerine 10lira daha fazla verip bir şelale filtre alın. http://www.evcilal.com/Dolphin-H-500-Hanging-Filter-Aski-Filtre-500-Lt-Hr,PR-3239.html Bu benim kullandığım model çok memnunum.

Isıtıcı: http://www.otuz.com/shark-k-336-is-t-c-100-watt.html Tabii bu 100 watt siz küçük akvaryumda devam etmek isterseniz 25watt almanız lazım. Büyüklükleriyle fiyatları değişmiyor(shark marka için).

Yem: http://www.otuz.com/tetra-reptomin-baby-26-gr-100-ml.html ve http://www.otuz.com/tetra-fauna-gammarus-10-gr-100-ml.html

Şimdi toplam hesap: 20 + 36+ 20+ 15 = 91 bu hesapla kaplumbağalarınıza iki üç yıl yetecek ortamı sağlamış olursunuz. Bunun yerine günü kurtarıp 10liraya iç filtre, 20liraya ısıtıcı ve  artı yemler yine 30-40 lirayı bulur. Bu seçimi yaparsanız ileride tekrar alışverişe çıkacağınızı unutmayın.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür ederim hepsini not ettim fakat plastik kabı tam olarak anlayamadım.Dün gidip küçük valiz büyüklüğünde bir akvaryum aldım ve bir gündür orada yaşıyorlar.Sizce bu akvaryum yeterli değil mi? Bir de sürekli sudalar taşlara çıktıklarını çok az görüyorum neden olabilir ? Şuanlık ısıtıcım yok fakat masa lambamı taşların olduğu bölgeye doğru koyuyorum her zaman açık bırakıyorum.neredeyse su sıcaklığı da 28 derece.Ama onlar hep sudalar taşlardan hoşlanmamış olabilirler mi ? Bir de köpüğün üstünde (küçük olan, artık isimleri var (= ) hafif grimsi bir şey var mantardan şüpheleniyorum.

img

dry

ÖZEL MESAJ

Plastik kapları akvaryumlardan çok daha ucuz olup aynı işlevi görmesinden dolayı tavsiye ettim. Siz eğer akvaryum aldıysanız gerek yok. Taşlara çıkmalarını az görüyor olmanız normal onlar henüz bebek ve kuru alanda kendilerini sudakinden çok daha tedirgin hissediyorlar. Onları yalnız bırakır ve kuru alan sıcaklığını 30-35 derece yaparsanız benim kaplumbağam gibi günde 3-4 saatini orda geçirebilirler. Yeni alınan kaplumbağalarda mantar olabilir. Fotoğraf koyarsanız yorum yapabiliriz. Ayrıca sorularınız benim bir buçuk seneki sorularıma çok benziyor. O zamanlar açtığım konuyu incelerseniz size yardımı olur.(özellikle mantar tedavisi) http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=55432

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür ederim en kısa zamanda fotoğraflarını koyacağım :)

img

dry

ÖZEL MESAJ

img

dry

ÖZEL MESAJ

KArdes rahat ol o alışma süreci içinde oluyor kaplumbağalar 2 ayak ustunde durup cama wurmalarıyla meşhurdur bunu bılmen yeteR:D

img

umuthanmert

15 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ