Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryum kurucam

merhaba arkdaşlar benim boy:50 cm Genişlik:25 cm ortaboy bi akvaryumum var.filtremde hazır başka neler almalıyım hangi yemleri önerirsiniz..bide bana basit bi kuru alan nasıl yapabilirim anlatırsanız sevinirim..yemleri nasıl veriyim günde kaçkere veriyim..yemin yanında ek olarak neler veriyim..bu ek besinleri kaç günde bir vermeliyim yani bide kuru alanı ısıttığım spot lamda ne kdar açık kalmalı ne zamanlar açmalıyım bide uvb lambayı nereden bulabilriim yani kısacası gereken herşeyi bana anlatırsanız sevinirim mümkünse bana link vermek yerine kaplumbağa besleyen deneyimli biri kendisi anlatırsa sevinirim çünkü linklerde kalıplaşmış anlaması zor cümleler kullanılıyor

img

awpbatur1

15 yıl 7 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Awpbatur alınmak yok ama burada sorduğun her soruya doğru ve yeterli bilgiler vermek için tek tek bir sürü ayrıntı yazmak gerek, sayfalar sürer, kimse yazamaz bunları, yazsa da çok çok özet birşey olur ve dikkat etmen gereken hiçbir çok önemli detayı bulamazsın. Kaplumbağa beslemek onların boyutlarıyla tam ters orantıda zor, doğrusu önce o zor cümleleri okumalısın, genel bilgileri bir almalısın ki ondan sonra senin durumuna uygun detayları, bilgileri ona göre konuşalım, düşünelim. Isıtıcı alınması gerektiğini önce sen öğrenmiş olmalısın ama mesela senin akvaryumuna uygun ısıtıcının kaç watt olması gerektiğini biz söyleyebiliriz. Yada bir sürü farklı kuru bölge yapma yöntemi var, sen bol bol örneklere bakıp aşağı yukarı kendi bütçene, durumuna, akvaryumuna uygun olan şeyin nasıl birşey olacağına karar vermiş olmalısın ki ona göre mesela malzeme, sağlamlık vs. durumlarını konuşalım.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çoğu sorumun cevabını buldum sadece bir kaç şey kaldı yavru kaplumbağa için hangi yemi önerirsiniz bide spot mu infared lambamı bide bu lambanın açık kalma süresi

img

awpbatur1

15 yıl 7 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tamam cevaplarını bulduğuna sevindim :) Yem soruna diğer başlığında cevap yazmıştım. Isınma lambası olarak infrared lamba olmaz, içine spot, softone hatta sıradan bir ampul bile takabileceğin bir lamba olmalı. 40, 60 ya da 75 watt bir ampul, lambanın kuru bölgeye uzaklığına göre uygun oluyor, kuru bölge sıcaklığını ölçtüğünde 32-35 derece olması gerek, yani ısınma lambası özel bir lamba değil, amacı sadece kuru bölgeyi ısıtmak. Isınma lambasını 12 saat kadar bırakabilirsin. Eğer durumun müsaitse almanın çok iyi olacağı ikinci ek lambaysa bir UVB floresan.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ