Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Teraryum kurucam Gerekenler
İlk önce herkeze Merhabalar! ben evimde bir teraryum kurmak istiyorum her şeyi okudum kaplumbağaya herşeyiyle katlana biliceğimi düşünüyorum(2 yıldır köpek bakıyorum)şuan evimde büyükçe bi akvaryumum ve filtrem var..daha neler almam gerek vede fiyatları nelerdir bana kaba bi hesap çıkartırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Herşeyden önce kuracağın şey terraryum değil akvaryum. En basiti terraryumda su olmaz sadece kuru alan olur kara kaplumbağası , iguana yada bukelamun gibi canlılar içindir.
ikincisi su kaplumbağası beslemekle köpek beslemeyi kıyaslama. Köpek beslemenin sana geri dönüşü vardır. Seversin oynarsın alır gezmeye gidersin seninle ileri derecede kontak kurar. Su kaplumbağası ise sadece var olacak ve sen onu , sadece var olduğu için seveceksin. 1 sene , 2 sene , 5 sene , 15 sene.... Masraf yapacak , hizmet edecek sürekli akvaryum temizleyeceksin. Tatile giderken, okula giderken , askere giderken , evlenirken , taşınırken her zaman sana sorun olacak.
3 cüsü köpeği alıp 1 merekare yere tıkmıyoruz. Geziyor , dolaşıyor , kokluyor , frisby atıyorsun , koşuyor , oynuyor. Su kaplumbağası öylemi...
Tıkıyorsun bir yere , örneğin akşama kadar klozete bakıyor. ( taş... )
Köpek hasta olunca alır veterinere gidersin , kolayca tedavi olur , zaten düzenli aşıları vardır , yaşamı sürekli bilinmez bir risk içinde değildir. 40 yıllık yaşamı 2-3 yıl içinde bitmez. Balkondan düşmez , karga kapmaz , güneşte kavrulmaz , bahçede kaybolmaz , gözleri kapanıp sessizce kendi kendine ölmez ...
Her ne kadar ters anlaşılıyorsa da aslında ben daha çok su kaplumbağasını düşünüyorum.
Su kaplumbağası alma , onun yerine büyük bir akvaryum kur , cichlid al mesela. Akvaryum yaşamına uyumlu canlılar al.
Beni dinlemeyeceksin alacaksın biliyorum ama gün gelir hatırlarsın nasılsa.