Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Su Kaplumbağa`m Firarda :(
Arkadaşlar Kaplumbağam akvaryumundan kaçmış 1 saat aramama rağmen bulamadım hala Evin her yerine baktım yok dolap arkası vs vs akla gelmedik her yere baktım yok kaplumbağalar kaç gün susuz durabilirler.
Tahmin ettiğin kadar az değil, aklımda doğruluğundan emin olmadığım 1 ay gibi bir süre kalmış, ama mesela 12 saatten sonra vücutta yavaş yavaş tahribat başlıyor diye okuyorum. Evdeki bütün kapıları kapatarak akvaryumun olduğu odadan başlayarak her odayı didik didik ve yakından uzağa doğru aramak sanırım en mantıklısı. Çok dar yerlere girmek isterler, en kuytu yerlere bak, duvar köşelerine, dolap altlarına, karanlık yerlere, iki nesne aralarına, birşeylerim içine mesela. Buraya giremez geçemez diye eleme bak mutlaka, napcakları gerçekten hiç belli olmuyor. Aynı şey akvaryumdan kaçmaları için de geçerli, beklenmedik, umulmadık şekilde tırmanıyorlar, birbirlerinin üstüne çıkıp ordan oraya basıp dağcılar gibi tırmanıp çıkabiliyorlar, aman herkes dikkat etsin, akvaryumlara bu açıdan da bakmak gerek. En kısa zamanda bulmanı diliyorum yavuzk, bulunca yaz yine.
Teşekkür ederim yardımın için pınar abla peki akvaryumun bölgesine fln mama koysam gelirmi ?
Rica ederim, ne demek. Denemekten hiç zarar gelmez, gelir mi bilmiyorum ama yap bence, bol kokulu karides tipi yemlerden olabilir mesela. Kaçan yılanlar için kapı eşiklerine falan un serpiyorlar mesela, yada karanılıkta tıkırtı takibi yapabilirsin. Kapıları kapatın ki bir de bir odadan diğerine geçerse aranıp bulunamamış elenmiş odalarda olma ihtimali olmasın.
Yemi akvaryumun etrafı dağıttım her tarafına koydm inşallah gelir kaplumbağalar gecemi dolaşıo genelde ?
Buldum kaplumbağayı pınar abla :):) ama suya koydum su yüzeyinde kalıyor aşaya inemio iniyo tekrar çıkıo :S o sorun düzelirmi ?
Aaaa çok sevindim :), nerden çıktı, nasıl buldun? Batamaması iyi birşey değil fakat, genelde akciğer enfeksiyonu olarak yorumlanır ama meseal thedamned`in veterineri gaz demişti galiba ve geçmişti de, kendiliğinden geçen yan durma, batamama durumları da oluyor ama şu an herhalükarda içerde ters giden birşeyler olduğunun bir göstergesi. İyice izle onu, durumunu yakından takip et. Mesela kaçarken yüksekten mi atlamıştır, yani akvaryum yerden yüksekte mi, düşerken bir yerlere çarpmış olabilir mi yada? Daha öncesinde başka bir sağlık sorunu var mıydı, kaçmadan önce yani?
Kaldırmış olduğumuz halıların arasında buldm kös kös duruodur garibim :) batmama konusuna glince şuan iyi durumda batıyo artık hiç bir sorunu yok şuan inşallahta olmaz :)
Tamam sevindim, ikinize de geçmiş olsun :) Halıların arasında buldun demek.. :) Akvaryumda firara karşı önlemler almayı unutma, bir kere yaptı yine yapar :)
Geçmiş olsun.