Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

KUMRU ( yardım )

pazardan Bir çift evcil kumru aldım ama fazla bilgim yok,güvercin kadarlar,erkek çok güzel ötüyor,beslenmeleri üremeleri bakımları hakkında bilgisi olan arkdaşlardan yardım ve bilgi bekliyorum,teşekkür ederim.

img

yuceltoglu

16 yıl 7 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kumru deyince bikaç çeşidinden bahsedeyim. muhabbet kusundan biraz küçük hint bülbülünden biraz büyük minyatür kumru mu, mahalle aralarında ucusan elektrik direkleri, antenlere yuva yapmayı seven doğada serbest dolaşan gri kumrular mı, aslen bi güvercin türü olup kesik kesik ve boğazdan öten paçasız renkli Sivas iline has Sivas Kumrusu mu?

img

gokhankuscu84

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gülen kumru dediklerinden,mahalle aralarındaki kumrular gibi ense çizgisi kalın renkeride aynısı güvercin kadar hemen hemen. gördüğümde yabani sandım ama olmadığını anladım,ötüşleri yabanilerinkinden farklı,elden yem yiyorlar sürekli ötüyor erkek. en ufak kaçma girişimi yok çok evcil.

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

video ya da foto ekleyebilir misin?

img

gokhankuscu84

ÖZEL MESAJ

http://i585.photobucket.com/albums/ss294/yuceltoglu/kumrular.jpg teşekkür ederim gökhan bey

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

tmm bu kumrular mahalle aralarında da gordugumuz tıcarı degerı olamayan alınıp satılmayan kuslardır. guvercın besleyenler bahcelerındekı agaclara yuva yapan bu kusların yuvalarındakı yumurtaları degıstırıp guvercın yavrusu buyutuyolar. gayet ılımlı uysal hayvanlardır...

img

gokhankuscu84

ÖZEL MESAJ

baya bi araştırdım bu kumrular hakkında,bendeki çiftin renkleri mahalle aralarındaki kumrulara benziyor kesinlikle ama yabani değiller,ötüşleri onlardan çok farklı enselerindeki halkalar yabanilerinki çok ince bu ki katı kadar kalın,bu cins evcil türü,beyaz kahverengi renklerde olabiliyorlarmış başka renkten besleyen arkdşlar resimlerini yolladılar, ismi "gülen kumru " olarak geçiyor, ve inanamayacağımız kadar evciller. gayet çabuk üreme yapıyolarmış kafeslerde ki dün çiftleştiklerini gözlerimle gördüm. ayrıca bu renketeki kumruların bembeyaz yavru verdikleri bile görülmüş. saygılar.

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ

http://i585.photobucket.com/albums/ss294/yuceltoglu/gkumruuuu.jpg diğer renkeler merak edenler bakabilir.

img

yuceltoglu

ÖZEL MESAJ