Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
singağur kaplumbağama ( minik) e yardım edin :((
Benim bir tane singapur kaplumbağam var, yaklasık bir yıldır plastik ağaclı pet-shoplarda satılan havuzda ısıtıcısız filtresiz besliyordum. Yemek olarak kurumuş küçük karides, bi de bitkisel bi kaplumbağa yemi veriyorum. Ara ara marul veriyorum. her gün yemini yiyordu. Hatta gecen aya kadar fazla fazla yiyordu. Ancak yaklasık bir aydır hiç yemek yemiyor. gün boyu aynı yerde duruyor, su anda da hareketli ancak eskisi kadar hareketli değil. Dahası suda da batmıyor.Ara ara kafasını kaldırıp ağzını acıp sanki nefes almaya çalışır gibi davranıyor. Gecen hafta cam akvaryum, ısıtıcı ve filtre aldım. Isıtıcının derecesinide 30 a ayarladım.Bugün de iki tane arkadas aldım yalnızlıktan sıkılmıs olabileceğini düşünüp. Ancak bir haftadır ısıtıcının üzerinde uyuyor, bugün cok sıcak olabileceğini düşünüp ısıtıcının derecesini 28 e düşürdüm. Hala yemek yemiyor, hala suda batmıyor, 2 arkadasından uzak duruyor, onların yanlarına gitmiyor. Daha önce yemek yerken yemeğini ben midye ya da tasın üzerine koyuyordum sudan değilde karaya tırmanıp oradan yiyordu. Acaba yemek yerken hava yutması batmamasının sebebi olur mu? bi de tüm yaz boyunca öğlenleri havuzu ile balkona cıkıp güneşlendiriyordum, o da midyeye cıkıp güneşleniyordu bol bol. Dahası her zaman durduğu kaloriferin hemen yanında yaz olduğu için pencere acılıyordu, ve kendisi aksamları hava akımına maruz kalabiliyordu. Sizce akciger enfeksiyonuna, verem ya da astım gibi bi hastalığa mı yakalandı minik? ne yapmalıyım? antibiyotik tedavisi uygulamalımıyım? ya da arka bacağından antibiyotik iğnesi yaptırmam mı gerekli? bana da ya diğer kaplumbağalara bi hastalık bulaşır mı?
http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=35509
_minik_ yapabileceğin şey şu yazının bir çıktısını alıp acilen bir veteriner bulmak. Onu hep sıcak tut, ısınma lambasını geceleri de kapatma mesela, veterinere giderseniz tamamen kuru olarak havlular arasında kapaklı bir kapta götür.
Ve arkadaş olarak aldığın kapluşları geri götür hemen bence.
Merhaba o yazıyı okudum karın bölgesinde minikin pembelik yok ancak, karın bölgesinin ortaları içe cokmüş biraz hani cok zayıflayıp midesi artık cukur olan bi bayan gibi. bi de ankarada kaplumbağalarla ilgilenen veteriner nerede var? ben 2 veterinere gittim ikisi de hiçbişiyi olmadığını cok ii olduğunu söyledi.
minik pek çok değişik yere farklı şeyler yazma bu kafa karıştırır. Ben her mesaja tek tek bakmıyorum , diğer mesajlarda neler yazıldı bilmiyorum. 2 veterinere gittim birşeyi yok dediler demişsin. E şimdi bu cümle senin diğer mesajında dediklerinle uymadı. Birşeyi varmı yokmu ?? Yemeyen hareket etmeyen kaplumbağada sorun vardır. Bunlar ya deli gibi kaçar yada sana doğru yem yem diye hamle yapar deli gibide yer doymazlar eğer bunları yapmıyorsa mutlaka birşey vardır. Pınarın önerilerini uygula bence.
kapluşun durumunda bi değişiklik var mı minik?senden haber bekliyoruz??