Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
taş yeme problemi
arkadaşlar merhaba.. başlıkta belirttiğim gibi kaplumbağalarım bi kaç gündür yem yemeyi bırakıp taş yemeye başladılar..veteriner mineral eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir dedi ama bişey önermedi..taşı aldığım yerdekiler mineral taşı olduğunu söylemişlerdi ama bi zararı olup olmadığını bilmiyorum,genelde ağızlarında çiğneyip tükürüyorlar..benim korkum ağızlarında yara oluşması çünkü aç oldukları halde çok az yem yiyorlar.. o taşı akvaryumdan çıkarayım mıyoksa faydalı olduğunu düşünüp bıraksam mı karar veremedim..fikir verirseniz çok müteşekkir olucam :)
TAşları çıkarmanızı tavsiye ederim. Yanlışlıkla yutup kendilerine zarar verebilirler.
evet benim böyle bir sorunum yok ama bazen yem verdiğimizde yemler taşların arasına kaçıyor bu nedenle yemi almak için istemeden çakıl yada taş yutuyorlar bu kötü bir olaya neden olurmu
Bence de en ufacık risk bile olsa genel olarak koymamayı tavsiye etmek en sağlamı, taş yiyip ölen bir kaplumbağa hiç duymadık çünkü ölen hiç bir kaplumbağaya otopsi yapılmadı :S Onlar herşeyi ağızla bi yokluyorlar zaten acaba yenir mi diye, bilmiyorum mineral eksikliğinden yaparlar mı ama mesela onun yerine mineral açısından zengin yemler var onlardan alabilirsin, güzel mamalara, güneşe ek olarak düzenli mürekkep balığı kemiğiyle kalsiyum ve bir de ihtiyaç olduğunu düşünüyorsan vitamin takviyeleri herşeyin yolunda gitmesi için yeterli sanıyorum.