Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağam yem seçiyor
3 aydır sorunsuz bir şekilde yemlerini(sanyu turtle stick,sanyu kurutulmuş karides) yiyen kaplumbağam bir akşam tavuk yemesiyle birlikte sadece tavuk ve karides yemek ister oldu.Buradan okuduğum bilgilerle sadece stick yem verdim inatla yemedi akşama kadar aç kaldı sonunda pes edip yedi,ta ki ona 1-2 gün sonra raffy ı alana kadar.Şimdi ne karides ne de stick yem yiyor sadece raffy ı ve de arada verirsem tavuk.Ne yapmalıyım bilmiyorum aç bırakmaya da kıyamıyorum lütfen yardımcı olun.
bi çok kaplumbağa yem seçiyor aslında..benimkiler de stick yemleri sevmiyolar sanırım yerken ufalandıkları için yeterince beslenemiyolar..sadece karides verebiliyorum onun dışında doğal beslemeye çalışıyorum.. tavuk bildiğim kadarıyla zararlı,fazla vermesen iyi olur..kolay gelsin..
bende bir dönem aynı sorunu yaşadım bir kaç defa et tavuk verince diğer yemleri yemez oldu inat etti bende günde üç öğün besleme yöntemiyle bu sorunu ortadan kaldırdım tabi az az yem verdim şimdi daha önce yemediği bir çok yemi, çeşitli yiyecekleri yiyor
Bende 3 öğün besliyorum hatta bir kaç kez öğünlerden birini vermemeyi bile denedim dediğiniz gibi az az veriyorum stick yemini yesin diye ama faydası olmuyor.Aslında raffy ı yı afiyetle yiyor sorun yok ancak endişem tek yönlü beslenmenin zarar vermesi.Et,tavuk da zararlı diye veremiyorum,şaşırdım kaldım,teşekkürler.
Arkadaşlar dediğim gibi,kaplumbağam raffy ıdan başka birşey yemiyor.Stick yemin ölçüsü kafa büyüklüğü kadar onu biliyorum ancak raffy ıdan ne kadar vermeliyim bilemiyorum,yine aynı miktarmı geçerli lütfen yardımcı olun.