Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
VETERİNER BİLE BİLEMEDİ LÜTFEN SİZ BİLİYORSANIZ YARDIM EDİN. ALLAH RIZASI İÇİN.
Selamu Aleyküm arkadaşlar benim iki tane kuşum var biri sarı biri yeşil. Bana ikiside erkek gibi geliyor ancak gaga etlerinin renkleri değişik. Sarı olanın gaga eti pembe ve kenarlarında mavilikler var yani hem pembe var hem mavi, yeşil olanınkisi ise beyaz ve mavi. İki tane veterinere getirdim birİ dedi ikiside erkek, biri dedi yeşil erkek sarıyı bilmiyorum, birde birisine sordum oda yeşile erkek ötekine dişi dedi. Kafam karma karıştı. Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin. Bildiğime göre erkeğinkisi mavi dişininki kahverengi oluyor ancak benim kuşlarımda böyle değil. sarınınki pembe ve mavi, yeşilinki beyaz ve mavi. Veteriner bile anlamadı lütfen bilen biri yardım etsin. Birde sarı olan yeşili bazen dövüyor, bazen ikiside kavga ediyor ama bazende öpüşüyorlar, kafalarını aşağı yukarı hızlı hızlı oynatıp öpüşüyorlar. sarı bazen yeşilin kuyruğunu tutuyor ve çekiyor yeşilde hırrrrr yapıyor. bilmiyorum. umarım bu söylediklerim anlamanız için yardımcı olur.
GÜZEL KARDEŞİM KOLAY GLSİN MSJINA CVP YAZADAN EDEEDİM ÖNCELİKLE KUŞLARI GÖRMEKTE HERZAMAN FAYDA VARDIR AMA SÖYLEDİĞİN ŞEYLERE İSTİNADEN CVP İSTERSEN ŞU ÖNEMLİ İSTERSE GAGA MASMAVİ OLSU YADA PEMBE OLSUN BU ÖNEMLKİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BURUN DELİĞİNİN İÇİNİN VE ETRAFININ RENGİ EĞER MAVİYSE ERKEK EĞER PEMPE YADA KAHERENGİYEDE DİŞİİR AMA SENİN DEDİĞİNE GÖRTE ÇİFTE BENZİYORLAR BİRBİRLERİNİNİ AĞZINA KUSMALARI ÇİFT OLDUKLARINI GÖSTERİRİR.UMARIM BİR NEBZEDE OLSA YARDIMCI OLMUŞUMDUR.KOLAY GELSİN TEKRAR
a.s. kuşların yakın resmini çekip yollarsan yardımcı oluruz.
selam. kuşların resmini görmeden bi şey söylemek doğru olmaz tabi ama şöyle bi şey de var kafeste 2 erkek olsa bile bi tanesi dişilik görevini üstlendiği nadiren de olsa görülmüştür ve kafese bi dişi alındığı taktirde bu bozululur yani öpüşüyolar diye bi dişi bi erkek olmayabilr ikisi de erkek olablr.
cevaplarınız için teşekkürler ancak yinede kafam karışık msnnizi verirseniz fotolarını e postadan göndereyimde bir bakın.
benim kuşlarımda aynı şekilde.FATİH34 ün de dediği gibi önemli olan burun deliğidir. bence sarı olan dişi yeşil olan erkek. ama yinede resmini görmeden bişey sölemek doğru olmaz.
Resim koyarsanız bir faydam olur diye düşünüyorum.
evet syn debrelimehmet resim koyarsanız seviniriz.Çünkü öyle olunca daha rahat bir hipotez söz kousu
bak mehmet veterinerin bunu bilememesi gayet normal çünkü sarı diye bhsettiğin kusun lutino cinsi ise muhabbet kusu üretimi yapanlar bile çogu kez yanlıs tahminde bulunurlar. kusun lutino ise cere resmine eklersen yardımcı olurum...