Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Billy (110) ile Tammy nin (47) Zorlu Aşkı
İngilizlerin kaplumbağalar ile olan hikayeleri bitmez tükenmez. Nerede yaşlı tarihsel bir kaplumbağa varsa hikayenin içinde mutlaka İngilizler vardır.
Bir düşünün 1899 yılından beri ailenizle birlikte yaşayan bir kaplumbağanız var. Siz doğmadan öncede o varmış siz doğmuş onunla birlikte büyümüşsünüz. Sonra o kaplumbağaya siz bakmaya başlamışsınız ama zaman durmamış akmış , günün birinde anne anneanne veya dede olmuşsunuz ve kaplumbağanıza torunlarınız bakıyor. Kaplumbağa ülkesi Türkiye de var mı böyle birşey. Hiç duydunuz mu böyle bir hikaye ? Ama İngiltereden o kadar çok çıkıyor ki bu tür hikayeler.
110 yaşındaki Billy ile 47 yaşındaki Tammy nin zorlu aşkı da de gene İngiltereden çıktı.
Peter Crane` nin (50) 3 yaşından beri Tammy ismini verdiği dişi bir kaplumbağası varmış. 15 sene önce ise 80 yaşındaki bir akrabası 1899 dan beri ailesine ait olan erkek kaplumbağa Billy i ona hediye etmiş. o sıralar 90 yaşında olan Billy nin 32 yaşındaki Tammy ye olan umutsuz aşkı böyle başlamış ve tam 15 sene sürmüş. Hiç vazgeçmeden 15 yıl boyunca süren takip ve tos atma sonunda , zorlu aşk bu sene ürünlerini vermiş. Billy ile Tammy nin tam 7 adet yumurtası olmuş.

15 yıl boyunca tos atarak yapılan eşleşme ritüeli sonucunda Tammy nin arka kabuğunda bir hasar oluşmuşsa da bu aynı zamanda kaplumbağa yaşamında asla vazgeçmeden ısrar etmenin eninde sonunda karşılığını alacağının da bir göstergesi. Şimdi önümüzde 12 haftalık bir bekleyiş var. Tıpkı Lonesome George gibi Billy nin de yumurtalarından yavru alınıp alınamayacağı merakla bekleniyor.

Buda bir hikaye. Bize bir çok şeyler öğretiyor mu dersiniz ? Yoksa bir varmış bir yokmuş.. Masal bitmiş hadi uykuya mı...?
Harika, evet. Dediğin gibi, Türkiye`de de kaplumbağalar bu kadar yaygınken bu tarz şeyleri duymamız pek de mümkün gibi değil. Kim bilir, belki 50 sene sonra benim Richard ve Mel de çocuklarımdan tarafından çiftleştirilir, ve Frozen50 isimli kullanıcı o yıllarda bunu hepsievciltorun.com isimli foruma yazar :)
Valla akşam akşam iyi güldürdün seamansoul.
Bir düzeltme yapayım frozen50 değilde Halamıburadayım(88 miydi neydi) kullanıcı isimli üye desek.
Tabi bu arada Kayra ve İlter isimli en aktif üyeler "ya Frozen dede , git artık , o senin dediklerin çoktan değişti " diye itiraz etmezse. Ve tabi birilerinin kaplumbağası klozete düşmez , yada birilerinin ki çorba(!) olmazsa !!
Merak etmeyin yukardaki manasız satırları anlayan anlayacaktır İtiraz gelmesi pahasına yazıyorum Melek , Mel ve Richard ın 20 yılı garantide ötekiler herşeye ramen bana göre , hala biraz sallantı da.
İtiraz hakkınız var ... :)
Demekki kaplumbağa bakmaya karar verirken 20-30 yılınızı hesaba katın yaklaşımımız eksik bile kalıyormuş. 50 sene sonra bizim veletler hala forumlarda geziyosa zaten vay halimize :) Teknoloji accık gelişmezmi kardeşiiim. Hem kimbilir ne icadlar ne gereçler çıkar Frozy. Sana bana muhtemel dinazor derler :) Bizde anlatırız çocukken radyonun içinde insan var sanıyoduk diye :).Nerde eski klavyeler mouselar.
Takip etmiyorum sanıyorsanız yanılıyorsunuz üstadlar :) Derya çorba yapmaya bir ara niyetlendi ama şimdilik vazgeçti. İlter, Aybars ve Aybala danalarının keyfine diyecek yok herkes yerinde memnun :) İlter yeşil danaları izlemeyi çok seviyor, yakında kuyruklar kopabilir :)
Billy dede`nin aşkının hatırasına ihanet etmemeye ve felsefenin derinliklerine çok dalmamaya çalışarak cevap vermeye çalışacağım.
Teknoloji ilerlese de forumların kaybolmayacağını düşünüyorum tıpkı 1936 da icat edilen televizyonun epey bir şekil değiştirse bile hala var olması gibi. Mesela msn yokken forumlar vardı msn tipi görüntülü iletişim biçimleri çıktı ama forumlar hala var. Konuşmayı yazıya döken klavyeler gibi yada ekran üzerinden yazıyla değil konuşur gibi sesle çalışan forumlar biçiminde teknolojik yenilikler çıksa bile forumlar var olacak hatta etkilerini daha da arttıracaktır. Bu bir iletişim biçimi , başladı ve artık devam eder gibi geliyor. Bazı konularda teknolojik ilerleme kolay olmuyor baksanıza uçan daireler bile hala 1960 teknolojisinde geliyor , arabalar hala ilk bezinli arabanın (1886 ) çalışma prensibiyle çalışıyor. Bazı şeyler nasıl başlarsa özünde aynen öyle devam ediyor...
Kayra , büyüdüğün zaman bu mesajı tarihin ve internet çöplüğünün derinliklerinden bul ve babana oku olurmu..?
Tabi hepsievcilin gizemli yetkilisi "Yetti gayri , buraya kadar deyip server deki hafızaya format c çekmezse" Yeni deyim başka galiba , ne diyorlar şimdi " partition delete mi" ??
Herkese selam
Elde baston gidebildiğimiz kadar devam...!
bende 2 adet karakaplumbağası var ve üzerınde boyle lekeler var bı sakıncası varmı :)) (SORMUŞTUM AMA RESIM EKLEYEMEDIK IM İÇİN SAĞLIKLI BI YANIT ALAMADIM )yardınlar için şimdiden saolun
O beyaz lekelerin ne olduğu konusunda emin değilim. Billy kabuğundan tamir görmüş ve bir şeyle kaplamış olabilirler. Bu tür kabuk tamiratları yapılıyor. Çokta emin değilim gerçi ama 110 yıllık yaşamında neler görmüş geçirmiştir kimbilir. Billy nin lekelerinin sakıncası olmadığı 110 yaşından anlaşılıyor ama senin bahsettiğin lekeleri bilemem. Görmeden şunu söyleyebilirim Kadifemsi gözükmüyor, yayılmıyor ,içeri işlemiyor, pembeleşmiyor , kötü kokmuyorsa sorun yoktur.
Tekne kazıntısı tam olarak buna deniyor heralde :) Billi ve Tammy`nin aşk çocuklarının durumunu da takip listesine ekleyelim o zaman.
80 yaşındaki amcanızdan teyzenizden kalan 110 yaşındaki aile kaplumbağasının baba, 47 senedir baktığınız kaplumbağanızın anne oluşuna şahit olmak ne acayip bi duygudur, tahmin edemiyorum.. Aynı topraklarda, belki asırlar boyu aynı evlerde yaşayan yerleşik bir medeniyetin yüzküsur yıllık hayvanları, kendilerinden sonraki nesile bırakılacak dünya ile ilgili anlayışları, evcil hayvandan bile yansıyan ama daha bütüncül olarak tüm hayat görüşlerini yansıtan ve doğrusu kendi adıma beni epey imrendiren bir aşk hikayesi oldu bu.
Kendi üstünde durduğumuz evler, işler, tüm mekan ve durumlar bu kadar sallantıdayken, çocuklarımıza bırakacağımız dünyayla ilgili ne gamsız olduğumuzu her fırsatta doğayı hırplayarak, açık açık bir daha yenilenememesi üzerine sömürerek gösterirken kaplumbağalarımızın kalıcı akvaryumlarda, teraryumlarda mutlu mesut hiç ayrılmadan sürecekleri uzuuun hayatları düşünmek tam masal gibi. İsmimiz "umut vadedenler listesi"nde geçmiş, teşekkür ederiz bunun için :)