Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kabukta Beyaz Lekeler
Arkadaslar, uzun zamandir kabukta soyulmaya benzeyen bu tarz lekelerin onemli olmadigini dusundum, ama size de sormak istedim. Sanirim sadece buyuyor, ve kabuk degistiriyor. Yorumlara acik, simdiden tesekkurler.
Pek anlayamadım ama üst kabuk katmanı biraz yıpranmış gibi gözüküyor. İlk baktığımda mineral deposit sandım. Kabuk değişimi bile olsa Pınarın kaplumbağasının kabuk değişimini düşünürsek normal bir değişim gibi değil. Biraz fazla parçalı ve yıpranmalı bir değişim. Ama daha önceki fotolarda böyle değildi anidenmi oldu yoksa kuruyunca bu halemi mi dönüyor. Bu aralar su değişimlerin de bir aksama oldumu ? Hem bu hangisi Scarneck Richard mı yoksa Mel mi ? Biraz bekleyelim bakalım , yavaş yavaş parça parça kabuk atacak mı.
Frozen selam, Bu MeL, 5.5 yasindaki erkek birey. Daha onceki fotograflarda MeL sudan yeni cikmis oldugu icin kabugunda bu tarz lekeler gozukmuyordu. Sudan cikip, dedigin gibi bir sure kuruduktan sonra bu hal aliyor. Parmagimla biraz ugrastigimda sorunsunza kalkiyor, cok ciliz kabuklar.Bu bir kac aydir var, ancak herhangi bir ilerleme olmuyor, en fazla bu sekilde. Herhangi bir davranis bozuklugu, ya da yemlenme sikintisi yok. Gorusuruz.
Seamansoul eğer kendiliklerinden düşmüyorlar ama kolayca çıkıyorsa elinle temizle o zaman , eski kabuğunu atsın Mel de rahatlasın.
Tekrar selam, Mel`in kabukları büyük parçalar halinde dökülüyor, tabi benim yardımlarımla. Elimle ve küçük tahta parça yardımlarıyla kabuğunu atmasına yardımcı oluyorum. Mel, bundan çok hoşlanmadığı için parti parti yapıyorum. En yakın zamanda size yeni kabuk fotoğrafını gönderirim. Sevgiler.
Tekrar selam,
Yeni kabuk, alttan geliyor, evet. Ancak Mel`e bu süreçte yardımcı olurken, mantara pek de benzemeyen, beyaz dokularla karşılaştım...
Bunlar sanırım, alttaki yeni kabuğun sürtünme, düşme, vb nedenlerle içinde bulunan pigmentli yapının deforme olmasından kaynaklanıyor, ve yapılacak tek şey bekleyip, bir sonraki yeni kabuk ile birlikte bu yapının eski formuna kavuşmasını gözlemlemek. Siz ne dersiniz ?
Tam anlayamadım , fotoğraftan baktığımda bana , kabuğa işlemiş mantar gibi gözüküyor. Mantar olsa anlardın demek ki kabukta yıpranma var fakat neden böyle oldu ki ?? Sanıyorum ne olduğunu seninle birlikte öğreneceğiz. Ama sen genede bir kokla o beyaz yerleri. Bakalım çok iğrenç kokuyormu ?
Hayır, bölgede sorunlu bir koku yok. Mantara benzetemedim. Belki de kabuk değişimine yardımcı olurken biraz zedeledim :/