Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Gözleri kapanan kamlumbağam yemlerini bulamıyor..

Selam...Benim kaç yaşında olduğunu bilmediğim, avuçiçi büyüklüğünde alyanak bir kaplumbağam var. Bu sabah gözlerinin beyazlaştığını ve kapandığını farkettim. Forum sayfalarından edindiğim tavsiye ile teramsin göz merhemi kullanmaya başladım. Ancak kaplumbağam yemleri göremediği için beslenemiyor. Elimle beslemek istiyorum ama ağzını açmasını sağlayamıyorum. KAPLUMBAĞAMIN AĞZINI NASIL AÇABİLİRİM..?

img

eglezya

15 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle geçmiş olsun teramisini hergün düzenli olarak sür ve kapluşunu sürdükten sonra hemen suya koyma ısıtıcın var mı? ısıtıcı şu anda gerekli olan bir şey .yemi maşayla ağzına ve burnuna gelecek şekilde yaklaştır yemin kokusunu alıp belki ağzını açabilir bunun dışında senin ağzını açman biraz zor hatta zorlarsan strese girebilir.

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tarifinden anladığım kadarıyla kapluşunun gözlerinde mantar oluşmuş mantar bakımsızlıktan oluşan bir hastalıktır bu durumu düzeltmek için öncelikle kaplumbağanın akvaryumunu ısıtıcı al ve akvaryumun tepesinde uvb lamba yak akşam yatmadan önce kapat sabah kalkıncada aç suyuna vitamn damlalarından damlat ve vitamin alması için ona ek yem al minik karades yemleri olabilir yada sera`nın yemlerinde gözlerine kulak çubuğuyla teramisin sür melisin hergün bolbol güneşlensin (uvb lamba işte bu yüzden bu kadar önemli)onun dışında cımbızla yemini burnuna yaklaştır kokusunu alıp yemesi gerekli eğer işe yaramazsa muhakkak bir veterinere danış bol şans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim ama veterinere danıştım ancak kesin tanı koyamadı. Ardından pet shop`a götürdüm onlar sadece bitkisel beslendiği için göz kapaklarını yapıştığını söylediler ve karides bacağı aldım. şuan ki en ciddi sorun beslenemiyor olması, karidesler yemesi için çok uğraştım ama bir tane bile yemedi..:( bu arada teramsin kulanmaya devam ediyorum genta göz damlası ve mantar ilacı da aldım hepsini birden kullanmamın sakıncası olur mu?

img

eglezya

ÖZEL MESAJ

Eglezya selam, Oncelikle gecmis olsun, ancak bu sorun maalesef hemen her kaplumbaga sahibinin ozellikle ilk baslarda basina geliyor. Sanki bu hastalik, bu rahatsizlik yasanmamis olsa kaplumbaga bakicisi olamiyormusuz gibi bunu surekli yeni arkadaslarda yasiyoruz. Bu durumu ben de yillar once kaplumbagalarimdan birinde yasadim... Oncelikle strese girme, olayin kaynagini, onu da bulamazsan eger, bu isi nasil cozebilecegini dusun, sakin ol. Bu hayvanlarin madem sahibi oldun, bunlar gibi daha bir cok problemle ugrasacaksin ileride, simdiden soyleyeyim. Merak etme, kaplumbagan iyilesecek. Ikincisi, pet shop`a gitmissin sanirim hastalik icin; bunu pek tavsiye etmiyorum, lakin senin orneginde oldugu gibi, bu adamlar, bu ticari kaygi duyan ve para kazanmaya calisan bu insanlar, daha fazla mal satmak icin guzel birer firsat olarak goruyorlar maalesef bu durumlari. Peki, sen simdi ne yapmalisi, ya da ben ne yapmistim? a gelirsek ... Senin gunde iki kez, cok az (serce parmaginin tirnaginin yarisi kadar) Teramycin Goz Merhemi kullanman gerekiyor. Parmaginla hayvanin kapali gozlerine bunu iyice yedireceksin. Kaplumbagan once bunu istemese de bir kac gun icin de goreceksin ki onun da hosuna gidecek. Cunku goz kapagi yumusamaya baslayacak. Lutfen bu uygulamayi hayvan kuru iken yap, ya da en azindan biraz nemliyken, ve en az yarim saat suya girmesin, merhem gozunde erisin. Bunu, ben, dort ay boyunca yaptim, sabirla... Isin ozu sabir, ve tabi bunun icin gerekli olan sey de sevgi. Gelelim yemlenme meselesine. Kaplumbaganin bu durumda yemlenmemesi cok normal. Dusun, sen, ben, basimiz agrisa istahimiz kaciyor, birak gormemeyi, gozumuzun kapanmasini. Neyseki surungenler bizim kadar yemek yemiyor (avucici olduguna gore cok da kucuk sayilmaz yas olarak, bu bir arti senin icin). Yani bir gun iki gun yemek yemedi diye hayatini devam ettirememe gibi bir durum olmaz, bu yuzden biraz daha kendini iyi hissedebilirsin umarim. Ben, baska bir hastalikta, kaplumbagalarimdan birine agiz yolu ile bir ilac vermek durumunda kalmistim. Ayni senin yem olayin gibi. Aslina bakarsan, ust ceneyi coook az zorlayip agzi acabilirsin, ama tecrubesizsen bunu deneme derim. Bir diger agiz acma yontemi, yemi agzina yanastirman, agzina degdirmen, aslinda biraz rahatsiz etmen. Bu sayede hayvan kendini korumak icin agzini acar, ve sen de yemi yerlestirirsin. Ama bunu yaparken hayvani bas asagi tutma, bogulmasin. Bunlari ozenle, cocuguna bakar gibi uygularsan, kaplumbagan mutlaka iyilesecektir. Sorun yasarsan, ozellikle guzel bir fotografini cekip buraya gonder, hepimiz yardimci oluruz. Kolay gelsin.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Öncelikle geçmiş olsun... hakikaten sanırım her kapluş sahibi bu tip rahatsızlıklarla bir ara uğraşmak zorunda kalıyor. Benim kapluşumun da başına gelmişti hatta daha 1 yaşındaydı o zamanlar. Akvaryumdan kaçmış(Birisi motorun üzerine çıkmış, diğeri de onun üzerinden çıkıp atlamış, bir kere daha denediklerinde anladım ne akıllılar yahu), yerlerde biraz dolaşmış, muhtemelen tozdan dolayı mikrop kaptığını düşünüyorum çünkü gardrobun arkasında bulmuştum eşşek sıpasını...O zamanlar nerdee böyle forumlar, yardımcı olan arkadaşlar:( deneme yanılma yöntemi ile çözüyorduk problemleri. Kendi gözüme sürdüğüm merhemi sürdüm. Her gün... 6 ay boyunca. Tabi yemek verdiğimde diğeri silip süpürüyor, hasta kapluşuma kalmıyordu. Bu nedenle de ona özel olarak yemi uzatıp burnuna değdirince ağzını açıyordu. Her gün sabah güneş doğarken uyandırıyorlardı beni(ellerini suya vurarak çırpınarak) karınları doyunce sesi kesiyorlardı sıpalar... Kaplumbağa bakmak cidden çok özveri isteyen bir iş... Umarım çabucak iyileşir kapluşunuz...

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim. Arzu özellikle sana bi sorum olacak yemi burnuna tutuyorum ama ağzını açmıyor,Seamansoul`un önerdiği şekilde üst çenesini zorlayarak yem yedirebiliyorum ama kaplumbağamın bu durumdan hiç hoşlanmadığı her halinden belli. Onu strese sokmadan yemlemenin herhangi bir yolu var mı?

img

eglezya

ÖZEL MESAJ

Tekrar merhaba, Maalesef bazi durumlarda, onlarin iyiligi icin kaplumbagalarimiza biraz rahatsizlik verebiliyoruz. Unutmayiniz ki, bu kesinlikle onlarin uzun vadede daha rahat etmeleri icin. Sonucta insanlar da igne ve asi gibi unsurlardan rahatsiz oluyor, ancak maalesef daha farkli bir sekilde verimli bir sonuc alamiyoruz. Tedavi olurken ac kalmasindan kesinlikle daha iyi bir durum. Cunku hasta iken bir de acliktan halsiz durmesi hayvanlarimizi daha da kotu duruma dogru surukler. Lutfen gelsimelerden bizi haberdar etmeye devam et, kolay gelsin. Not: Izmir`de kaplumbagalarimiza yardim edebilecek bir veteriner kontagi paylasmistim forumda, eger ihtiyacin olursa O`nunla da irtibata gecebilirsin.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kesinlikle seamansoul`a katılıyorum. Bu yaşta yemek yemesi şart.(Benimkiler avuçiçi kadarken 3-4 yaşındaydılar, tabi beslenmeye göre büyüklük değişiyor bildiğim kadarıyla ama yine de bence yeterince küçük ve her gün beslemekte fayda var) Rahatsız olsa da bence devam etmelisiniz. Kendisini daha çabuk toparlar.. Eğer yemi burnuna deydirdiğinde ağzını kendisi açmıyorsa seamansoul`un dediği gibi yapmalısın... Bizi gelişmelerden haberdar et, merak ederim şimdiiii, umarım çabucak iyileşir.

img

arzu_atalay

18 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gözlerindeki beyazlığın mantar olduğunu sanmıyorum..içi beyazlaşıyor benimki de 2.5 ay hasta dolaştı hatta kör olduğunu bile düşündüm ama çok şükü iyileşti..iyileşene kadar ne antibiyotik,vitamin iğneleri yedi kızım..tavsiyem teramisin göz merhemini günde 2-3 kez seamansoul`un dediği gibi "parmağınla" yaydır,kulak çubuğu kaşındırır gözlerini..ben 1 ay boyunca şırıngayla havuç,şeftali suyu vb. besinler verdim..kulak çubuklarını gözlerini kaşındırmak için kullandım..bi süre sonra sinirlenip ağzını açınca da karides-tavuk verdim.. ama en önemlisi ad3 vitamin iğnesi yaptırmaktır bence..o kadar antibiyotik iğnesi,bc vitamin iğnesi yedi iyileşmedi,bir kez ad3 vitamini sayesinde iyileşme sürecine girdi..tavsiyem bi veteriner bulup bu iğneyi yaptırmandır..sabırlı olursan mutlu sona ulaşırsın arkadaşım..geçmiş olsun..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ