Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kapluşa arkadaş alırken
Selam arkadaşlar tek kalan kapluşuma arkadaş alacağım, merak ettiğim aralarında ay farkı olması sorun yaratırmı, tek kalan kapluşumun kaç aylık olduğunu tam bilmiyorum.fakat kabuk uzunluğu 4cm, ve alt kabuk yapısı dişi olduğunu gösteriyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=66908
öncelikle merhaba ay farkı olması sorun yaratmaz hatta yanlarına arkadaş geldiği için sevinirler
bnde küçük kapluşumun yanına bi arkadaş aldım aldığım arkadaş diğer kapluşumdan bi santim kısa ama hiç bi sorun olmadı kısa zamanda bana ve akvaryumuna alışan kapluşum artık yemlerini ve attığım marul maydonoz parçalarını bile yiyorr birlikte üst üst güneşleniolar bile Allah bozmasın ama bi sorun var büyük kaplumbalarımı yemleme zamanlarında bi iki defa girbirlerinin elini kaptıklarını gördüm zor kurtardım fakat bi kapluşumda arkadaşının ısırdığı yerin yara oldunu gördüm ne yapmalıyım yaraya krem fln sürüp kremi emmesini bkleyip ondan sonra mı suya bırakmalıyım yoksa kndi kndine iileşirmi çok derin bi yara deil ama suyun içinde acıyacağını ve mikrop kapma riskinin yüksek olacağını düşünüorum fikirlerinizi bkliorum şimdiden tşkler
Nasıl "hiç bir sorun olmadı" yaqmur, daha nolsun yaralamaya kadar varmış iş. Tek başına yaşamaya alışmış kaplumbağanın yanına arkadaş almak gerçekten kötü bir fikirdir, hatta çoğu zaman en baştan beri birlikte yaşayan kaplumbağalarda bile okuyoruz gün geliyor kaş göz patlıyor. Yaralanmalarda antibakteriyel solüsyonlar, antibiyotikli merhemler ve uzun süreler kuru kalmak öneriliyor, tabi zaten herhangi bir ilaç kullandıktan sonra zaten kesin hemen suya girmesin. Ve bir de tabi çok çok hijyenik su. Diğer kaplumbağayla olan durum için de gelecek için önlem almalısın, ayırmalısın yani.