Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
armut vermeye devam etmeli miyim?
Normalde kapluşum değişik tatlara kapalıydı marul,salatalık ya da yiyebileceği meyveleri yemiyordu geçen gün bir parça armut verdim çıldırdı resmen bayılıyor armuta forumda kavun yediğini duymuştum bir parçada ondan verdim onu armut kadar çok sevmedi armut vermeye devam etmeli miyim?
Şekerli olduğu için çok fazla abartmadıktan sonra verilebilir. Beslemede önemli olan tüm eylemlerin bileşkesi yani doğru dürüst beslenen bir kaplumbağaya haftada ufak bir iki parça armut zarar vermez. Çok sayıda doğrular az sayıdaki yanlışları toparlar.
Biz öğüt verirken şöyle yaparsan şöyle olur , böyle yaparsan böyle olur diye uzun uzun anlatamayacağımız için , pek çok kez yasak olan şeyleri katı bir biçimde yasaklarız. Yasakları anahatlar şeklinde yazmak zorundayız. Mesela şeker kaplumbağalara faydalı değil hatta fazlası zararlı. Şimdi bu açıdan bakarsak armut zehirli değildir yani kaplumbağamızı zehirlemez , kesin yasaklar listesinde yer almıyor ama abartılı bir biçimde çok yerse içindeki şeker böbreklerine zarar verebilir.
ilgilendiğin için çok teşekkür ederim frozen yaklaşık 1,5 yıldır su kaplumbağası besliyorum fakat kesin yiyebileceği şeylerin dışında alternatif olarak özellikle meyve konusunda ne verebilirim bilmiyorum kapluşumda nekadar uğraşsamda değişik tatlara kapalı olduğu için forumdan okuduklarımla bilgilendim yine buradan okuyarak şekerin kapluşlarımız için çook yararlı hatta fazlasının zarar olduğunu öğrendim oyuzden armutuda sormak istedim tekrar teşekkür ederim
http://www.redearslider.com/plants.html bu adresten verebileceğin meyveleri görebilirsin.