Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yardım!
Merhaba, Siteye yeni üye oldum. 2 tane kara kaplumbağam var, tahminen 1 yaşındalar. Bir tanesi aldığım günden beri hiç hazır yem yemiyor. Sadece marul yiyor, diğer sebzeleri bir kez de tadıp bırakıyor. Erkek olan kaplumbağam hem sebze hem de hazır yem tüketiyor ve ilk önceleri dişiden küçükken şimdi ondan daha büyük. Dişi olan kaplumbağamın rengi soluklaşıyor gibi. Hazır yem yemediği için vitaminsiz kalmış olabilir mi? Hazır yem yemesi için ne yapabilirim? Bir de İstanbul`da kara kaplumbağalarından anlayan bir veteriner önerirseniz çok sevinirim.
1 yaşındaki kaplumbağalarda dişi erkek ayrımı yapmak çok zordur. Darwinin kaplumbağası Harriet in bile 130 yıl erkek sanılıp ancak DNA testi sayesinde dişi çıktığını da düşünürsek :) Bu yüzden erkek sandığın dişi çıkabilir yada tam terside olabilir.
Hemen telaşa gerek yok , renginin açılması birşey ifade etmez bunlar zaten çeşitli tonlarda olur. Kabukta sonradan kazandıkları alanlarda genelde açık renk oluyor.
Başka neler yediriyorsun yani yemediği diğer sebzeler nedir. Sadece kıvırcık yemesin.Kıvrcık elde etmesi kolay bir besin tüm marketlerde var ama malesef içi boş. Bazı taze otları da dene mesela karahindiba gibi. Kuru mama yememesi ilginç ama demek oluyormuş. Benimkiler kuru mamaya bayılıyor ve asla hayır demiyor. Kuru mama olarak ne marka veriyorsun ?
Sorularıma cevap alırsam daha net fikir yürütebilirim.
Kara kaplumbağası için önerebileceğim veteriner bilmiyorum malesef. Okulda kaplumbağa eğitimi almıyorlar.
marul dışında havuç, karpuz, taze fasülye, salatalık verdim ama yemiyor. karahindiba nerde bulabilirim? başka neler yedirebilirim? hazır yemi ufalayıp marulların üzerine serptim bugün, o şekilde bir miktar yedirebildim ama daha fazla vitamin alması gerekiyor büyümesi için sonuçta. yemin markasını hatırlamıyorum şu an ama karışık bir yem,içinde hem stick var hem de kurutulmuş başka yemler. yardımcı olduğun için teşekkürler.
salatalığı ince dilim halinde verirsen bayılarak yemesi lazımdı. Kuru mama olarak Sera yada Tetra yem kullanırsan daha iyi olur. Özellikle seranın profesyonel etçil kaplumbağa yemini öneririm. Karahindiba her kıyı köşe de bulunur gördüğün zaman "aaa ben bunu tanıyorum" dersin hatta. karahindiba yada ingilizcesiyle dandelion diye arat göreceksin.
teşekkürler. salatalığı tekrar deneyeceğim.