Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
fırar da
slm arklar bende 2 adet kara kaplumbası var ve 1 tanesi yuvadan durmadan kaçıyor( yuva bahçede ve 3 metreye 3 metre )yada daha buyuk bu kaplumbagalardan 1 tanesı bu yuvadan kaçıp evimın bahcesınde 4-5 gun dolasıp gerı gelıyor neden kaçıyor neden gerı gelıyor bu olay 6 yada 7kez oldu kaçmasını engelleyimmı yoksa kaçıp kaçıp tekrar gerı gelırmı ayrıca bunlarım çiftleştık ını nereden anlaya bılırım yada anlaya bılırmıyım teşekkurler
2 side erkekse zaten o tür birşey olmaz :) 2 erkek arasında sahte cinsel ataklar olabilir ama. Kaplumbağanın dolaşması firar etmeye çalışması son derece doğal. Bu onun içgüdüsel hareketi ,bütün hayvanlar gibi onlarda dolaşır. Zaten dolaşacak ki bölgeyi tanıyacak , yem kaynaklarını , su kaynaklarını öğrenecek ve kedine en iyi yuva yapacak yada kış uykusuna yatacak yeri tespit edecek. Ayrıca erkekler dişi kaplumbağa aramak içinde dolaşırlar. Vahşi doğada bunların belirli güneşlenme bölgeleri ve dolaşma parkurları var.
peki bu kaplumbaların kaçmıyan ı dısı ıse o benım ettık ım yuva içerınde yavrularsa dıyerı yanı erkek olan ı kaçma işlem lerını bırakırmı :)) ve ben dişimı erkekmı nereden anlıycam :))
benimkide kaçmıştı 2 gün bulamamıştık öldü filan derken bulaşık makinasını kaldırdık altından çıktı sonra yıkadım filan yaşıyo şimdi
valla bu benım kıde 5 den fazla kaç tı hemde 100m kare bı alanda ayrıca caylık (rizeden ben) tarlası olduk u için bulmam ımkansız vede yanlıslık eseri1 metre yokus cıkarsa 10dönum arsa ıcınde olacak :)) hiç bulunmaz :)) pekı ben bunun kız erkek oldk unu nereden anlıcam :))
onu frozene sor su kaplumbağası olsayadı bişe diyebilirdim ama kara kaplumbağasından anlamam
benım kaplumban tekrar gerı gerdı :)) pekı kaplumbamın cınsıyetını nasıl anlıcam