Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağanın Suyu
Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni kaydoldum. Kaplumbağalarımızı 7 yıldır besliyoruz.Malesef büyük bir akvaryumu yeni aldık 1 metrelik bombe akvaryum midye kabuğu kırıklarıyla altını doldurduk taşları üst üste dizip kuru bölge de yaptık.Suyu koyduk ama su bulanık taşların her birini yıkayarak koymuştum.Midye kabuklarının kırıkları suyu bulanıklaştırmış olabilir mi? Bir de bu bizdeki filtre herhalde biraz şiddetli kaplumbağalar filtrenin suyu coşturduğu yere giderse bir zarar gelir mi ? Ve ısıtıcının kullanımı nasıldır ? Ayarlaması var mıdır ?
Midye kabuğu kırıklarını yıkamadım ama taşları yıkadım
Arkadaşlar edit olmadığı için aklıma geldikçe yeni mesaj atmak zorunda kalıyorum.Işıklandırma suyun içinde mi kalmalı dışında mı?
aslında fotoğraf eklerseniz yönlendirmemiz daha doğru olabilir. Işık kuru bölgenin 20 cm. kadar üstünde olabilir. Midye kabukları kötü seçim olmuş. Temizliği çok daha kolay olan iri yuvarlak taşlar koymanı öneririm. ve evet midye kırıkları suyu bulanıklaştırmış gibi görünüyor.
eve bir tane halı yıkama makinesi almak lazım :P
akvaryum suyu değiştirmenin en kolay yolu :D
Toptan dip ve su değişimlerinde bulanıklık olur , zamanla dibe çökmesi gerekirdi. Dip malzemesini toptan çıkarın temizlikte hijyende problem yaratır gerek yok. Up uzun bir hortum alın bir ucunu akvaryum dibine sıkıca sabitleyin diğer ucunu banyoda musluğa takıp suyu açın su akvaryuma ulaşınca hemen musluğu kapatıp musluk tarafındaki hortumun ucunu küvete yere koyun su akvaryumdan geriye akacaktır. Yada emersiniz su hortumun ucuna ulaşınca küvete koyarsınız. Bu işi mutlaka 2 kişi yapın ama , hortum uçları çıkmasın.