Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

su temizliği....

kapluşum küçük bir akvaryumda yaşıyor hergün akvaryumu ve akvaryumun içindeki malzemeleri temizleyip suyunu değiştiriyorum(filtresi olmadığı için) akvaryumunu büyültücem yakın bir zamanda filtrede alıcam ancak şimdilik hergün akvaryum temizlemek çok zor oluyor mesela dün akşam yine aynı şeyleri yapıp suyunu değiştirdim bugün bütün gün değiştirmesem yarın sabah değiştirsem bir sorun olur mu kapluşum için? önerilerinize ihtiyacım var

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Burrr selam, Dedigin gibi, bu sadece gecici bir cozum. En yakin zamanda daha genis bir akvaryum (olculerini belitmemis olsan da her yani baslayan gibi ufak bir alan oldugunu dusunuyorum), filtre, ve ozellikle isitici gibi ogeleri de sistemine eklemelisin. Simdilik, kaplumbagalarin da kucukse eger, her gun suyu degistirmene, ozellikle bahsettigin gibi akvaryumun icindeki malzemeleri temizlemene gerek yok. Hatta bunun her gun yapilmasi zarar bile verebilir. Bu, uzun, apayri bir konu. Simdilik, filtre alana kadar, her gun degil de, 4-5 gunde bir suyun 5 te ikisini degistirmeniz idealdir. Tabi bunun yaininda beslemeyi ideal olcude yapmaniz, hayvaniniza bir dakika icinde tuketebilecegi kadar yem vermeniz gerekir, lakin yem artiklari bizim en buyuk dusmanlarimizdan biridir. Saygilarimla.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.bir kapluşum var yaklaşık 1,5yıldır birlikteyiz 1yaşında olduğunu tahmin ediyorum.akvaryumda yem artıkları asla olmuyor ona çok dikkat ediyorum fakat suyu, değiştirdiğimin ertesi günü hemen bulanıklaşıyor bende bu durumdan rahatsız oluyorum.söylediklerinizi dikkate alıcam teşekkürler.

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ