Diğer Evcil Forumları > Tavşan
tavşanım öldü
arkadaşlar bir sorum var size yaa benim 2 tane taşanım vardı ve henüz 1 aylık bile değillerdi. Ben hava alsınlar diye balkona çıkarmıştım kendimde başlarındaydım ama balkon kapısı hızla açıldı onlara doğru.baktığımda bir tanesi aynı yerinde aynı şekilde duruyordu sonra birkaç saat sonra hareketsiz kaldı ve can çekişmeye başladı veterinere götürüken yolda son olarak ağzından kan geldi ve öldü. sanırım çarptı ve iç kanama mı geçirdi?? kaç gündür rüyamda görüyorum ağlıyorum sizce neden??
öncelikle başın saolsun, tavşanının bu kadar kötü bir şekilde ölümüne şait olduğun için çok üzüldüm. ağzından kan gelmesi gibi bişey çok büyük bir olasılıkla darbeye bağlı olarak iç kanama geçirmiş olabilir. çok azda olsa olasılık olarak şöylede bi şey var; o adını koyamadığım, daha bir aylık olmdadan annesinin yanından o yavruyu alıp senin gibi hayvan sevgisi olan insanların birkaç kuruş uğruna duygularını sömüren insanların düştükleri bir hata var. yavru tavşanlar en az 1 ay annelerinin yanında durmaları gerekir, çünkü anne sütünün onlara başka hiçbir şekilde kazandırılamayan bağışıklık sistemi ve organlarının sağlıklı gelişimi gibi kazandırdığı çok hayati şeyler var. senin tavşanında bu durumu göz önününe alınırsa daha tam gelişememiş midesinin hassaslığı yüzünden, aslında hiç bir zararı dokunmıyacak seyler mide kanamasına yol açmış olabir. üzüntünü çok iyi anlıyorum hala bazen aklıma gelir 15 yıl önce elimde ölen pamuğumun bakışları. tekrar geçmiş olsun.
ben bu konuyu okurken içimden kan aktı sanki ellerim titredi ağlamamak mümkün değil başın sağolsun geçmiş olsun bende tavşanlarımdan ayrılmak zorunda kaldım annem istemiyor diye ve çok ağladım
benimde aklıma darbeye bağlı olarak iç kanama geçirmiş olabileceği geldi.çok üzüldüm.diğerine iyi bakın..
Merhaba arkadaşlar benim 2. Ayına yeni girmiş bi tavşanım vardı ve bundan yarım saat önce ben balkonda otururken bağırarak balkon geldi geri içeri girdi kalp masajı falan yapmaya başladı abim çok korktum koyu sarı bi idrar gelmeye başladı sonra burnundan kan geldi nedenini bilen yada herhangi bir şey tahmin eden var mı çok kötü oldum uyuyamıyorum 😞😓