Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Teşekkür ve de bir kaç soru
Herkese iyi günler Ben kaplumbağamı eve getirdiğimde ((22 Nisan`da)) şu andaki gibi değildi; çok yorgun, yemek yemeyen, hareketsiz bir durumdaydı ve bunu çok üzüyordu. O zaman burada açtığım bir başlıkla sizlerden yardım almıştım ve bir çok konuyu okumuştum. Yardımınız için teşekkürler, kaplumbağamı ölüm fanusundan çıkardım, tavsiye ettiğiniz yemleri ve vitamini aldım ve şu anda çok sağlıklı, neşeli, aramızda çok iyi (: http://img511.imageshack.us/img511/1585/resim0221.jpg Sadece soru sormaya geliyor gibi gözükeceğim ama sizlere bir kaç sorum daha olacak (: 1. Akvaryumdaki taşların üzerinde küf gibi garip gri bir şey birikiyor, bu kaplumbağama zararlı olur mu ? 2. Yaklaşık 2 hafta öncesine kadar akvaryumdaki taşlar arasında yarım ile 1 cm arasında olan değişik canlılar ürüyordu ve bunlar suyun üstüne gelip orada asılı duruyorlardı. Bunların canlı olduğuna eminim, peki bunlar nedir ? Sinek larvası olabilme imkanı var mı ? Kaplumbağama zararlı olur mu ? 3. Kaplumbağam çok tatlı ama korkak, benden korkmuyor ama ben yemek atarken korkudan napacağını şaşırıyor, sonra da sanki hiç korkmamış gibi yemlere saldırıyor (: onun bu huyunu nasıl düzeltebilirim. 4. Normalde bir evcil hayvanı kolayca sevemem fakat bir arkadaşımda kara kaplumbağası gördüm ve çok hoşuma gitti. Kara kaplumbağaları hakkında baya araştırma yaptım ve bakabileceğime inanıyorum. Sorun şu ki hiçbir yerde kara kaplumbağası bulamıyorum. İstanbul Avrupa yakasında nerede kara kaplumbağası bulabilirim 5. Kara kaplumbağası almazsam kedi almayı düşünüyorum fakat kedi benim su kaplumbağama saldırır mı bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Kaplumbağamdan bir resim, kendisine bazen yeşil bazen salak diyorum (: Kendisi ikisine de alıştı. Bu Salak çok korkak olduğu için ve sevme amaçlı, kimse kapluşuma hakaret ediyorum sanmasın. http://img200.imageshack.us/img200/3103/resim0331.jpg resimleri görünür hale getirirse bir mod sevinirim.
Bu arada resimde görülen su motoru hiç çalışmıyor, kaplumbağa çok küçük olduğundan kendisi gibi 2 tane kaplumbağanın sığabileceği kadar kuru alan oluşturuyor, zaten rampa şeklinde yaptım dikkat ederseniz
Resim eklemek zor değil. Üzerinde güneş ve dağ olan simgeye tıkla ve linkleri yapıştır bu kadar.
Sorularına gelirsek;
1. ve 2. sorunun çözümü çalışan bir filtre. Zararlı olup olmadıklarını bilmiyorum ama zararlı olmasa bile görüntü açısından hoş şeyler değil. Ayrıca akvaryumun direk camın önünde olmasıda bunları etkiliyor olabilir.
3. Bebekken korkak olması gayet normal. Büyüdükçe size alışacaktır.
4. soruyu frozen`a bırakıyorum.
5. Akvaryumun üstü kapalı olduğu sürece bir sorun olmaz.
Soruların dışında benim tavsiyem su seviyesini yükselt, asma bir kuru alan yap, ısıtıcı ve çalışan bir filtre al.
Cevaplar için çok teşekkürler, Opera Browserdan olsa gerek ben hiçbir şey göremiyorum (: Bir dahaki sefere foruma IE ile girerim. Su seviyesini daha önce yükselttim fakat o zamanlar güçsüz olduğu için yukarı çıkasıya kadar yoruldu. Hatırlattığın için teşekkürler. Filtre çalışıyor, fakat ben sadece onu sudan çıkardığım zamanlarda filtreyi çalıştırıyorum. Filtrenin çekiminden çok korkuyor :D
Filtre akıntısı güçlü geliyorsa sana şelale filtre öneririm. Hem temizliği iç filtreden daha üstün hemde akıntı yapmıyor. Başka bir sitede, kullandığım şelale fitrenin tanıtımını yapmıştım burdan vermemde bir sıkıntı olmaz sanırım. http://www.turtleturk.com/phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=1068
Kara kaplumbağası almayın.
Bakın ben bunu 2 tarafı da düşünerek söylüyorum ama daha ziyade sizleri değil kaplumbağaları düşünüyorum. 25 cm ulaşan kara kaplumbağasına bakmak sandığınızdan zor çünkü dilinden anlamıyorsunuz , derdi nedir bilmiyorsunuz. Hayvan terraryumdan çıkıp dolaşmak istiyor , odaya salınca da yere yapıyor. Daha bir sürü derdi oluyor. Öyle biblo gibi sessiz sakin terraryum içinde bir köşede durmuyorlar. Heveslerinize yenik düşmeyin ve almayın. 40-60 yıl yaşayacak , özel gereksinimleri olan bir canlıdan söz ediyoruz. Tüm hayatı bir kutudamı geçecek. Bu işin yazı var kışı var. Eğer bahçeniz varsa kaplumbağa güven içinde keyfince dolaşabilecekse ben gene çekince koyarım gene almayın derim ama o zaman belki olabilir.