Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşlar adeta yalvarıo ne yapmalıyım???

yakında 2. senesıne gırecek kapluşlarım 6 taneler... her gun duzenlı akşam yemeklerını fazlasıyla yerler genelde gammarus veya raffy p, haftada 2 kez çiğ et, veya haslanmış tavuk yada balık, doyana kadar yedıkçe verıorum bırakana kadar... ama 1 kaç saat gecınce benı gorunce cırpınıolar yem yem yem dıe ben de dayanamıorum versemmı tekrar vermesemmı dayanamıorum verıorum sızce ne yapmalıyım?????

img

mehhhhh

17 yıl 2 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence düzenlli yemek yemeleri sağlıkları açısından daha iyi olucaktır..

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BENDEDE AYNISI OLUYO HER VERDİĞİMDE YİYOR.

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bendede aynı şey oluyor günde 3öğün besleniyor yemi vermemin 10-15 dk sonra sanki bir şey yapıyormuşuz gibi çırpınıyor şap şap ses çıkartıyor ne yapacağımı şaşırıyorum bazen dayanamayıp veriyorum ama öylede çok yem tüketiyor akvaryumun önünden geçmeyi bırak onun bulunduğu odanın önünde kim bulunuyorsa aynı şeyi yapıyor. bu arada mehhhhh balık vermenin sakıncalı olduğunu duymuştum.

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Protein içerikli yem miktarı konusunda mutlaka ölçülü olmak gerek. Onlar hep ister, sürekli ister, durmadan yalvarırlar :), bu fırsatçılık doğalarında var. Bebekler için protein içeren yemler kafa ölçüsünü geçmemeli, yaşlarını doldurduktan sonra kademeli olarak 2-3 günde bire düşmeli. Protein kaynağı olarak kaliteli hazır mamalar kullanın, çiğ et ve kırmızı et asla vermeyin. Hatta tavuk bile yağsız, tuzsuz, haşlanmış bile olsa, özel bir iştahsızlık, hastalık yoksa gereksiz bana göre. Nadiren karides ve türevleri yada sazan, alabalık gibi tatlı su balıkları çeşit olarak verilebilir. Bazı bitkisel besinleriyse tüm yaş grupları her gün tükettikleri kadar yiyebilir ve yemeli de; kıvırcık marul, radika (karahindiba), roka, dereotu, su bitkileri gibi. Yaş ilerledikçe bu bitkiler ana besin kaynağı olmalı ve sürekli bolca sağlanmalı; protein içerikli yemlerse bu yaş grubuna takviye olarak az miktarlarda verilmeli. Fakat tabi burda da yine bir sürü ayrıntı var, bazı bitkilerde de yine kısıtlama var. En iyisi vereceğiniz her besini önce doğru kaynaklardan araştırıp ondan sonra vermek.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ