Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Ölüm fanusları

merhaba sitede yazılan fanuslarla ilgili tüm yazıları okudum ve gerçekten ölüm fanusu`denmesine katılıyorum.O küçük kaplarda minik bedenleriyle yaşamaya çalışıyorlar,kapluşlarımı aldığımda bende ilk bir kaç gün cam fanusta baktım,Onları fanusun içinde tutmaya kıyamadım. sonra 70cm akvaryum aldım, kafa motorundan filitresini kendim yaptım, kapluşlarımı akvaryumun içine bıraktığım, yüzme alanları geniş olması için fazla doldurmadın, şuan çok saglıklılar ve rahatlar, benim nacizane fanuslarda bakan arkadaşlara önerim .akvaryumcularda 2.el akvaryumlar var ve fiyatlarıda uygun, eliniz yatkınsa kafa motorundan filitre yapabilirsiniz ve deniz kenarından toplanan taşlarla çok güzel bir akvaryum kuruluyor, hem sizler için,hem kapluşlarınız için eziyet olmaz saygılarımla

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yüzme alanları geniş olsun diye fazla su doldurmadım demişsiniz acaba ters mi yazdınız ne kadar su koyarsanız o kadar yüzecek yerleri olur eğer akvaryumunuzun yüzey alanı dipte geniş yükseldikçe daralan şekilde değilse tabi

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yüzme alanları daralmasın geniş ve rahat yüze bilmeleri için derken, görüntüsü güzel olsun diye dekorla doldurmadım anlamında yazmıştım, sadece bir köşesine dinlene bilecekleri, güneşlene bilecek taşlar ve kayalar koydum, su akvaryumun yarısından biraz az şimdilik çünkü henüz yavrular. 5lt`lik cam fanustan sonra 50lt, akvaryum onlara olimpik yüzme havuzu gibi oldu :)

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

anladım evet çok şanslılar 5 lt nerde 50 lt nerde

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende ilk kaplumbağamı aldığımda 4-5 ay yavaş ölüm fenusunda baktım bi kenara atıp orda bıraktım günlük yem atıyordum suyu değiştirme filan sonra bana bir şeyler oldu bu siteye felan girdim akvaryum ısıtıcı filtre aldım bir tanede arkadaş aldım şimdi rahat bir şekilde yaşıyorlar gerçektenden bakımı kolay değil

img

serkan77

15 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim bir tane singapur kaplumbağam var, yaklasık bir yıldır plastik ağaclı pet-shoplarda satılan havuzda ısıtıcısız filtresiz besliyordum. Yemek olarak kurumuş küçük karides, bi de bitkisel bi kaplumbağa yemi veriyorum. Ara ara marul veriyorum. her gün yemini yiyordu. Hatta gecen aya kadar fazla fazla yiyordu. Ancak yaklasık bir aydır hiç yemek yemiyor. gün boyu aynı yerde duruyor, su anda da hareketli ancak eskisi kadar hareketli değil. Dahası suda da batmıyor.Ara ara kafasını kaldırıp ağzını acıp sanki nefes almaya çalışır gibi davranıyor. Gecen hafta cam akvaryum, ısıtıcı ve filtre aldım. Isıtıcının derecesinide 30 a ayarladım.Bugün de iki tane arkadas aldım yalnızlıktan sıkılmıs olabileceğini düşünüp. Ancak bir haftadır ısıtıcının üzerinde uyuyor, bugün cok sıcak olabileceğini düşünüp ısıtıcının derecesini 28 e düşürdüm. Hala yemek yemiyor, hala suda batmıyor, 2 arkadasından uzak duruyor, onların yanlarına gitmiyor. Daha önce yemek yerken yemeğini ben midye ya da tasın üzerine koyuyordum sudan değilde karaya tırmanıp oradan yiyordu. Acaba yemek yerken hava yutması batmamasının sebebi olur mu? bi de tüm yaz boyunca öğlenleri havuzu ile balkona cıkıp güneşlendiriyordum, o da midyeye cıkıp güneşleniyordu bol bol. Dahası her zaman durduğu kaloriferin hemen yanında yaz olduğu için pencere acılıyordu, ve kendisi aksamları hava akımına maruz kalabiliyordu. Sizce akciger enfeksiyonuna, verem ya da astım gibi bi hastalığa mı yakalandı minik? ne yapmalıyım? antibiyotik tedavisi uygulamalımıyım? ya da arka bacağından antibiyotik iğnesi yaptırmam mı gerekli? bana da ya diğer kaplumbağalara bi hastalık bulaşır mı?

img

_minik_

15 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ