Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabukları beyazlıyor...

Merhaba, Benim iki senedir beslediğim iki kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. ben ikinci sahibiyim. ilk sahibi bakamamış ve büyük bir balık akvaryumunun içine atıp terk etmişti, ben de orada alıp bakmaya başladım. bana ilk geldiğinde birinin kabuğunda küçük bir beyazlaşma vardı. bir süre sonra yayıldı ve diğerine de atladı. o zamanda başka bir forumdan yardım istedim ve mantar alabileceğini söylediler, veterinere de sordum o da mantardır dedi ve uzun süre mantar tedavisi uyguladım. fakat ikisinin de beyazlıkları belli bir miktar arttıktan sonra ne azalma oldu ne de daha fazla arttı. 2 sene geçti üzerinden hala aynılar. hareketliliklerinde, yemelerinde, ve gelişmelerinde hiç bir sorun yok, ama kabukları yer yer sedefli bir renk oldu. ne olabileceği hakkında bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın. resimlerini koymayı istedim ama nasıl koyacağımı bilmiyorum. tarif ederseniz daha iyi anlatabilirim durumlarını. teşekkür ediyorum...

img

kaplushh

15 yıl 9 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryumda kaç litre su var , su değişimlerini nasıl yapıyorsun her günmü yada düzensiz olarakmı ? Kuru bölgeleri varmı? Beyaz lekeler nasıl , tüm kabuğa yayılmış haldemi yoksa ufak beyazımsı bölgeler biçiminde mi ? Birde beyazlıkları bir kokla bakalım iğrenç kokuyormu yoksa normal kaplumbağamı kokuyor ?

Resim koymaya gelince Mcojalco bu başlıkta detaylı olarak anlatmış

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=75940

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Photobucket" alt=""/>Photobucket" alt=""/>su değişimlerini 4 5 günde bir yapıyorum, kuru bölgeleri de var. lekelerinde de kötü bir koku yok, normal kaplumbağa gibi kokuyorlar. fotoğraflarını da koyuyorum. umarım başarabilmişimdir.

img

kaplushh

ÖZEL MESAJ

http://i972.photobucket.com/albums/ae203/sercan_07/IMG_1262.jpg url ile başaramadım sanıyorum, o yüzden bir de link ile deniyim dedim.

img

kaplushh

ÖZEL MESAJ

Mantara çok ama çok benziyor fakat kokmuyor diyorsun , halbuki iğrenç kokması lazımdı. Bu yüzden şüpheye düştüm. Hemde 2 yıldır var diyorsun. Bu durumda bir şey söylemek gerçekten zor. Kaplumbağalar bu süre içinde kabuk değişimi yapmadılarmı hiç.
Bu lekeler tam olarak nasıl , yüzeyde bir aşınma mı söz konusu. Mantar olsaydı bu süre içinde kabuktan içeri doğru işlemeye başlardı , o beyaz yerler pembeleşirdi. Acaba zamanında mantar vardı sen tedavi ettin ama kabuk zedelenmiş olarak mı kaldı. Bu arada tedaviyi nasıl yapmıştın iyotsuz tuzlu solusyon tedavisimi. Şu aralar kabuk için kalsiyum + devit3 gibi katkılar veriyormusun yada ara sıra direk olarak güneşe çıkıyorlarmı ?

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Resimden mantar gibi gözüküyor. Birde iki yılda kaplumbağaların bu kadar mı büyüdü ? Bir yerde yanlışın var galiba.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yaşlarından tam olarak emin olamıyorum çünkü daha önce de söylediğim gibi ben ikinci sahipleriyim. bana geldiklerinde de çok küçük değillerdi zaten. kabuklarında bir aşınma yok, yumuşama da yok. parlak bir kalemle boyanmış gibi. kabuk değişimi de yaptılar. alttaki kabukta gene aynı renkteydi. tedavisi için de kaya tuzlu su ve mantar için damla kullandım kabuklarına. damlanın adını hatırlamıyorum. şu aralar kabukları için bir kalsiyum kullanmıyorum fakat 1 aydır akvaryum pencerenin yanında duruyor ve direk güneş ışığı alyorlar. kalsiyum eksikliği olabilir mi diyorsunuz?

img

kaplushh

ÖZEL MESAJ