Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

hangi iç filtreyi önerirsiniz?

merhaba arkadaşlar.. forumda birçok şey okudum, birçok filtre özelliği de okudum ancak yine de kararsızım.. akvaryum boyutları 50-40-30, bu akvaryum için önerebileceğiniz iç filtre moeli var mı? bir de ısıtıcı ile birlikte olanlar çıktı denmiş forumda ama ben rastlayamadım hiç?

img

cadalossum

19 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

iç filtrelerin hemen hiç biri bir kaplumbğaa ekosistemini temizlemeye yetmiyor. Biraz masraflı ama dış filtre kesin çözüm.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.otuz.com/index.php?eg=878_9050_890_9175

Isıtıcılı olanlar bu linkte var ama tabiki aşırı pahalılar. Marka öneremiyeceğim , çünkü birisinin çok sevdiği bir markayı modeli diğeri hiç beğenmeyebiliyor. Akvaryumdaki duruma göre farklı özellikler göstermesi gerekebilir.  Atman ve Sunsun ekonomik iç filtre modellerine bakılabilir. Teorik olarak akvaryumdaki suyu 5-6 kere çevirmesi yeterlidir. Yani akvaryumda 50 litre su varsa 250-300 litre/saat gücünde bir filtre yeterli gelir. Fakat su hacmi 50 litrenin altına düştüğü zaman vede söz konusu canlı kaplumbağa olduğu zaman bu teori bir açıdan geçersiz kalıyor çünkü ufak akvaryumda su akıntısı herşeyi darmadağın ediyor kullanım açısından sakınca ve sıkıntı yaratıyor.
O boyutlardaki akvaryuma hele ki kaç litre su içeriyor bilemiyorum ama örneğin 25-30 litre su için dış filtre kullanmak aşırı gelecektir. . Bu açıdan konuyu önce 100 litre üzerinde su hacim sağlayabileceğimiz bir akvaryum almak daha sonra dış filtre edinmek ve iç filtreyi de destek olarak akvaryuma takmak olarak değerlendirmek lazım. Dış filtre kullanırken de , filtre temizliği iç filtrelere göre çok daha zahmetli olduğu için emiş borusundan içeri büyük parça kaçmıyacak şekilde düzenlemek gerekir.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim iç filtrem bu linktekinden: http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=4859 çok uzun zamandır kullanıyorum neredeyse çipille aynı yaşta hatta daha eski de olabilir. çok memnunum ama ben leğende kullanıyorum ve leğene 25-30 lt su koyuyorum. leğende filtrenin dağıtabileceği birşey olmadığı için sorun olmuyor. yanlızca şu maddeye katılmıyorum : Özellikle "çekip çıkartma sistemi" kullanım kolaylıkları : sadece filtre kabı temizlik için çıkarılırken motor ve kablo bağlantıları akvaryum içerisinde kalmaktadır denmiş ama sadece filtre kabını sudan çıkardığınızda, motor ile filtre kabının birleştiği yerde kalan parçacıklar akvaryuma dağılıyor ben o nedenle toptan tüm filtreyi çıkarıp temizleyip geri akvaruyuma koymayı tercih ediyorum.

küçük bir akvaryuma öneririm ama küçük akvaryum bu çok hızlı büyüyen canavarlara önerilemiyor malesef

bir fotoğrafı:

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu arada fotoğrafı yeniden boyutlandırıp yüklemiştim ama kocaman çıkmış kusura bakmayın bir yerde hata oldu sanırım

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ