Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yerini Değiştirdim Fakat Yemiyor

Kaplumbağam uzun zamandır sağlıklıydı.Dış filtresi, aydınlatıcı lambası, ısıtıcı, termometresi var, ve bayağı mutlu görülüyordu :) Fakat ne zaman suyunu değiştirsem 2-3 saat huzursuzluk çekiyor sonra alışıyordu.Şimdi yeterince güneş alamadığı ve daha yüksekte olup kendini güvende hissetmesi için onun yerini değiştirdim ve dünden beri yemek yemiyor, acaba bu duruma alışabilir mi yoksa eski yernie geri mi koyayım?

img

zincir9598

16 yıl 6 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumun içinde mi değişiklik yaptın yoksa sadece akvaryumun yerini mi değiştirdin? yer konusunda çok hassas olduklarını biliyorum suyunu değiştirirken koyduğun bir kap varsa eğer o kaba 1,2 yem atarak biraz sabretmesini sağlayabilirsin işe yarıyor

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diğer bahsettiğin konuda daha bilgili olan arkadaşlar yardımcı olucaklardır

img

burrr

ÖZEL MESAJ

çok yazdım üstüste biliyorum ama kapluşunda hastalık ya da iştahsızlık belirtileri var mı incele istiyorsan ama bu yer konusunda çok hassas oldukları için yemiyor olabilir ilk başta söylediğim suyunu değiştirirken yem vermende hemen işe yaramaz sanırım umarım düzelir:)

img

burrr

ÖZEL MESAJ

Akvaryum içinde bir değişiklik yapmadım, uzun zamandır (yaklaşık 2 yıl) akvaryumu aynı yerde duruyordu fakat yeteri kadar güneş ışığı alamıyordu ve aşağıda olduğu için kendini güvende hissetmiyordu, onun için daha başka biryere aldım, uzun zamandır alıştığı yerden çıktığı için şuanda bizden korkuyor ve sanırım korktuğu için yem yemiyor.Yoksa herhangi bir hastalık belirtisi yok. Bu sırada ısıtıcı termostatlı değil, sabit bir ısıda tutuyor suyu ama oda sıcaklığı arttığında suyun ısısıda artıyor.Bazen 31-32 C`ye kadar çıkabiliyor, bu sorun oluşturur mu? BU sırada teşekkür ederim burrr, yardımlarından dolayı...

img

zincir9598

ÖZEL MESAJ

büyük ihtimalle sizden çekindiği için yemiyor peki yemi suya bırak ve akvaryumun bulunduğu yerden çekil hatta o odadan çık, ya da sadece uzaklaşıp yeme bir tepki veriyor mu vermiyor mu bunları bir izle bildiğim kadarıyla hastalık gibi bir durum söz konusu olunca suyun sıcaklığı 30 derece yapılıyordu 31-32 bana fazla geldi yazın özellikle ama tabi daha iyi bilen arkadaşlarımız ilgilenicektir birşey değil umarım kapluşun yeniden yemeğe başlar.

img

burrr

ÖZEL MESAJ

Bir kez yemesi için verdiğim besini attığım anda yemezse birdaha yemiyor.Yani kokluyor sevmezse yemiyor.Bazen benden çekindiğini hissediyorum uzaklaşıyorum ama yine yemiyor. Neyse bugün biraz yedirmeyi başardım, sanırım bir de yeni yemleri fazla sevmedi.Veterinere gösterdim gayet sağlıklı, birşeyi yok dedi. Suyun sıcaklığı hakkında da fazla birşey söyleyemem onu internette bilgili kişilere sorabilirsin dedi.Kendi gözlemlerime göre 31 derecede de 26,5 derecede de aynı tepkileri gösteriyor ama zararı varsa bilen biri söyleyebilir sanıyorum ki... Bu sırada tekrar teşekkürler.

img

zincir9598

ÖZEL MESAJ

Burrr`un alışmayla ilgili söylediklerine ek olarak su sıcaklığıyla ilgili birkaç şey ekliyim. Termostatlı bir ısıtıcı almanız gerçekten çok iyi olur, gerçi bildiğim kadarıyle termostatsız ısıtıcıların sabitlendiği su sıcaklığı genelde 26 derece ve bu uygun bir sıcaklık. Şu sıralar havalar çok sıcak zaten ve ister istemez su sıcaklığı 30`u buluyor tabi.

Mantığım ve gözlemlediğim gerçekten alçakta durduğunda akvaryum, kapluşların yukardan gelen, hareket eden şeyleri tehdit olarak algılayıp daha çok strese girdikleri ve kaçıştıkları; bu yüzden akvaryumu daha üst seviyeye almanız daha iyi olmuş. Güneş görmesi açısındansa pek birşey fark ettirmeyecek, güneş ışığını tam kuru bölge üstüne ve arada akvaryum yada pencere camı olmadan görürse faydalı olur sadece, ki bu pek mümkün birşey değil, pencere kenarında güneş gören akvaryumlarda oluşacak yosun sorunu da var bir de. Akvaryumu yüksekte ama pencereden uzak tutmak, güneşlendirmek için leğen gibi ayrı bir düzenleme ile doğrudan güneş banyoları sağlamak daha ideal. Aydınlatıcı lamba dediğiniz lambanız kuru bölgeyi ısıtan ısınma lambası görevini görecek bir lamba, değil mi?

Hem yemler yeni hem yer yeniyse heralde bu bir alışma sıkıntısıdır, ama tabi dikkat bunlar herhangi bir hastalık başlangıcıyla zaman olarak tesadüfen çakışıp bizi yanıltıyor olmasın. Bir hafta geçmiş, yemek yemeye başlayıp başlamamış olması önemli çok?

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ