Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Arkadaşlar lütfen yardım ne yapmalıyım:(

arkadaşlar evcil erkek kuşuma yavru bir dişi aldım.ama aralarındaki yaş farkından erkek yavruyu hep hırpaladı.bende erkek kuşun yaşına uygun damızlık 8,5-9 aylık istanbuldan dişi kuş getirttirdim.bu seferde 3 muhabbet kapışmaya başladılar.bende yavru muhabbet kuşunu ayrı bir kafese aldım.diğerleri birbirlerine alışsınlar die yavru kuşu diğer odaya götürdüm.ama erkek kuşum sürekli ötüp yavru kuşu istiyor.kafesi yanına getirince susuyor.onun yanına geçmek istiyor.yeni gelen kuşla ilgilenmiyor.yavru kuşu satmaya karar verdim.ama talibi çıkana kadar ne yapmalıyım.kafeslerini ayrı odalara koysam bir süre sonra alışırlarmı?hepsini bir kafese koysan yeni geleni dışlıyolar savaş çıkıyor.lütfen yardım ne yapmalıyım???

img

aysemgun

16 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birde yavru kuşumu görenler erkek diyor.cinsiyeti tam olarak ne acaba resimler ve video için:http://www.sahibinden.com/evcil_disi_muhabbet_kusu-75WQQaXQQ15485021WQQpXQQdisplayitem

img

aysemgun

16 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hadi ark.bu kuşları ne yapayım anlayan kimse yokmu...:(

img

aysemgun

16 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba 5-6 aylığa kadar yavru muhabbet kuşlarının cinsiyeti çok zor anlaşılıyor..resimlere baktım ama kuşun cinsiyeti tam belirginleşmemiş.Erişkin bir erkek için erişkin bir dişi almak gerekir...fakat erişkinler de her zamanda anlaşamayabiliyorlar. Bu yüzden aldıgınız petshopa eğer anlaşamazlarsa değiştirip değiştiremeyeceginizi sorsaydınız...bence yavru kuşu onların yanına koymayın...satmak yada yakın arkadaşlarınızdan akrabalarınızdan birine vermek en iyisi..hem zaman zaman gidip görebilirsiniz:)

img

dobi79

17 yıl 1 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavruya alıştığı için onun sesini tanıyor ve onu çağırıyor başka odaya alınca ve yanındaki kuşa onun sesini duyduğu için ısınamıyor biran önce evden uzaklaştırırsanız erkek kuşunuz yanındaki dişiye ısınmaya başlar ve anlaşmaları daha kolay olur unutmayalım ki eğitimli kuşlar eşe zor gelir,birde kuşlarınızı hiç uçurmamanız gerekir eğerki yavru almak istiyorsanız BABACAN AKVARYUM KUŞ VE BALIK GALERİSİ [email protected]

img

nöbetci06

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende bir an önce evden uzaklaştırmak istiyorum ama alan yok.kafesiyle birlikte çok ta istemiyorum halbuki.bugün petshoplarda sadece kuş 30 tl+kafes 30-50tl arası yani benim kuşum eğitimli bi de oda cabası 45 tl.çok mu Allah aşkına el insaf!!!eğer normalde vermek zorunda olmasaydım değil 45, 80 ne vermezdim.çünkü kuşum çok tatlı ve akıllı hiç ısırması yok..

img

aysemgun

16 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim...Allah razı olsun...

img

aysemgun

16 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam muhabbet kuşların için bir öneride bulunmak istiyorum ,çift kuş bulunan kafesde ayna bulundurma, aynayla konuşmaktan bir birleriyle ilgilenmiyorlar ve kavga ediyorlar,küçük kuşa gelince büyük kuşa alıştığı için yanına gitmek istemiyor başka bir kuşda olsa yanına gitmek ister.Yakınlarından birine vermek en doğrusu,Bu arada 14 sene aynı kafeste yaşayıp çiftleşmeyen kuşlar bile var. saygılarımla

img

kokpit

15 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ