Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kuru bolge cok mu sıcak oldu?
bnm tosbıkler kuru bolgede sabahlara kadar yatmaları pek bi severler ben gidip cok rahatsız etmezsen elımle falan ıtelemezsem yada yem vermezsem akıllarına gelmez ınmek o gobek tasından ama sorun su : tastayken devamlı haraket halındeler sankı uzerılerıne ayaklarına sınek koyuyomus gibi deval,mlı ırkılme hareketı yapıyolar arada agızlarını acıyolar yada sanıyelık kalkıp ayaklarını suya sokup geri gelıyolar bazende sadece kafasını sokuyolar. ama devamlı bır hareketlı hallerı var.acaba ısı cok mu gelıyor derilerı yanıp kabuga bişi olmuyomu?
Olabilir, kuru bölge sıcaklığını bir ölç istersen, ve elini koy yakıyor mu acaba. Havalar iyice sıcak çünkü, hele İzmir yanıyor, kaç watt lamban, türü ne, uzaklığı ne kadar kuru bölgeye? Artık kışın kullanılan bir lamba aynı mesafeden çok daha fazla ısıtıyordur ve bu da kapluşları kuru bölgede rahatsız edebilir, ama bundan dolayı yanık olacağını, eğer suya inmelerine bir engel yoksa ve hasta da değilseler, pek sanmıyorum. Isınma lamnası için yazın ve kışın ayrı wattlar, hatta duruma göre farklı mesafeler denemek gerekiyor.
lamba bundan yaklasık oolarak 35 cm falan uzakta duruyor 60W ama elımı rahatsız edecek kadar ısıtmıyor ve sadece kabuklarını kurutuyorlar oyle ayaklarını gerıp durmuyorlar
Bir derece koy, 5 dakka dursun, ölç bakalım kaç derece, 32-35 aralığı önerilir. Aynı wattlar arasında kıyaslama yaparsak en çok ısı veren bu senin spot ampuller, bir de 60 watt olunca yaz ayları için biraz çok sanki, uzun zaman yatmaları, yayılmaları gerek, kuru bölge herkese yetiyor mu? :) Ben de İzmir`deyim, bu aylarda 20 cm.`den 40 watt normal ampul kullanıyorum şu an. Normal ampul aynı wattlar içinde spottan az softonedan çok ısı verir, deneme yanılmayla her mevsim için farklı tip ve farklı watt.. Aklıma gelen birşey daha acaba kapluşlar daha birkaç aydır mı sendeler? Melek`in ilk taşa çıkmaya başladığı zamanları hatırlarım, keşif amaçlı, yatma yok sırf atlama var, kaydırakta habire kayıp tekrar çıkan çocuklar gibiydi :)
5 ay falan oldu da son zamanlarda boyle yapmaya basladılar anlamadım bende yoksa bızımkıler tasın ustunu altını falan yadırgamıyolar hiç hatta yatarken ıceri biri girmıs cıkmıs elını uzatmıs onlar ıcın o anlam da yok gayet normaller sadece kendılerı fazla durmuyolar dı belkıde 30 derecelere varan ızmır sıcagından olabılır