Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşlarımla 1 yıl...:)

Bundan yaklaşık 1 sene önce 23 Temmuz 2008`de onlarla tanıştım.Bana geldiklerinde küçük,karanlık,3-4 tane hava deliği açılmış karton bi kutudaydılar.İkisi de o kadar korkmuşlardı ki kabuklarının içinden çıkmadılar.Onları hemen "ÖLÜM FANUSU" dediğimiz o biçimsiz kaba koydum.İlk işim ikisinede bir isim düşünmekdi.Ve buldum "ÇİKİ ve CİKS":).Yemlerini yemiyolardı.Zmanla yerler diye düşündüm rahat bıraktım ama yine yemediler.Bir gün iki gün derken aradan epey bi zaman geçti Çiki ve Ciks hala yem yemiyolardı.Artık çok endişelenmişdim.Onlarında bir önceki kaplumbağam gibi ölmelerinden korkuyorudum.Onları kaybetmek istemiyodum.Elimden geleni yaptım.Her gün sularını değiştirdim,güneşe çıkardım,yem yeme zamanlarında onları yalnız bıraktım.Ve zafer:).Yemlerini yediklerini gördüğümde bi anne kadar çok sevinmişdim.Artık herşey yoluna girmişdi:).Hepimiz çok mutluyduk.Ama bi sorun vardı;biz tatile gidicekdik.Onları napacğım hakkında,nasıl getireceğim hakkında hiç bi fikrim yoktu."HEPSİEVCİL.COM" imdadıma yetişti.Onların uzun yolculuğa nasıl rahat gidebilceklerini burdan öğrendim ve imkanları sağladım.Antalyadayız.Eee memleket sıcak,güneş bol,çimler güzel,su güzel ben bırakırmıyım Çiki`yi ve Ciks`i hiç.Onları her gün güneşe çıkarttım balkonda serbest bıraktım dolaşsınlar istedikleri gibi.Tatil dönüşü bi kaza atlattık.Çok şükür kimsede bişey yok.Çiki ve Ciks de gayet iyi ve sağlıklı.Aradan zamn geçti herşeyin farkındaydım Çik`nin ve Cik`in de bir önceki kapluşum gibi bu ölüm fanusunda ölmesine izin veremezdim.Onlara bi akvaryum yaptırdım,kuru alan,ısıtıcı,filtre...Aklınıza ne geliyosa herşeylerini aldım.Vİtaminler,çeşit çeşit kaliteli yemler...Onlara canım gibi baktım ve 23 Temmuz 2009`da onlar 1 yaşında olcaklar.Birlikde tam 1 senemiz bitmiş olucak.Kocaman oldular artık bi avuç kadar varlar.Eve ilk geldiklerinde o kadar miniklerdi ki.Geçmişe ve bugüne bakıp onları ben büyüttüm demek çok güzel bi duygu:).Bakımı kolay sanmayın ben ilk kaplumbağamı bakımı kolay dedim de aldım ama 1 ay sadece 1 ay yaşatabildim:( ZAMPARA`mn anısına ona çektirdiğim eziyetin telafisi olmaz belki ama ben onun kardeşlerine bakıyorum şimdi Zampara`m için.Rahat uyu Zampara`m kardeşlerin gayet iyi...:):):):)"SU KAPLUMBAĞASI ALMADAN ÖNCE ARAŞTIRIN ARKADAŞLAR.ONLAR DOĞAL HAYATTA YAŞADIKLARI KADAR MUTLU OLAMAZLAR HİÇ BİŞEKİLDE AMA İLLE DE ALICAM DİYORSANIZ ONUN BİRAZ OLSUN MUTLU OLMASI İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPMANIZ LAZIM.NOLUR TEKRAR TEKRAR DÜŞÜNÜN."

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba zeynNeg
Şu yazdığın " 1. yılım " mesajının ilerleyen zamanlarda " kapluşlarımla 5. yılım " hatta " 15. yılım "diye yenilenmesini dilerim. Ve hatta hayal bu ya eğer bir gün çiki ve ciks le birlikte 15. yılım mesajı gelecekse o mesajdan önce daha başka mesajların da gelmesi olası olduğunu düşünüyorum. Mesela " Yakında bebeğim olacak , nelere dikkat etmeliydim " gibi. Görmesemde bu lafıma içinden güldüğünü hissedebiliyorum ama neden olmasın 15 sene den bahsediyoruz. Kimbilir bu süre içinde daha neler olacak neler değişecek. Yeni bir okul , Üniversite , yeni bir şehir , yeni bir ev. Yeni bir yaşam..
Zorlu ve çoook uzun bir yol bu.  Hani şu az gittik uz gittik dere tepe düz gittik birde arkamızı dönüp baktık ki 1 arpa boyu yol gitmişiz diye başlardı ya hikayeler işte bu hikayede öyle birşey. Evet TV ve PC-internet çağları öncesinde hikayeler vardı böyle başlardı. Kaplumbağa hikayeleri de ne kadar zorlu geçerse geçsin , en zorunun daha yaşanmadığı , ne kadar uzun sürerse sürsün  daha işin çok başında olunduğu türden hikayeler.
Birde hikayeleri olmayan kaplumbağalar var , kimbilir nereler de , kimlerin elinde ne kadar sürdüğü bilinmeyen , kısacık hayatların , yazılmamış hikayeleri.  Amerikada Çinde Ölmeye çoğaltılan , ölmeye satılan , milyonlarca kaplumbağanın kimselerin bilmediği hikayeleri. Sadece 5 tl ye satılan , 3 tl ye olmaz mı diye pazarlık yapılan minicik canların. Pınarın deyimi ile kabukcukların Fındık parçalarının.
Çiki ile ciks e bol şans , uzun bir yaşam , sana da kolaylıklar dilerim. Yeni hikayeler de buluşmak üzere.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

iyi dileklerin için teşekkürler frozen:)Onlara gözüm gibi bakıyorum ben buna herkes emin olabilr.BElki doğal hayatlarındaki yaşamı sağlayamıyorum ama bunu sağlamak için çabalıyorum çok mutlu edemesem bile onları biraz mutlu etmeye çalışıyorum.Bebek konusuna gelince benim çiki o işe hiç yanaşmıyo anlaşılan daha baba olmaya hazır deil:):)..Ben nereye gidersem gidiyim onlarıda yaşamım boyunca yanımda getiricem her ne olursa olsun bırakmıcam onları çünkü onlar bni hayata bağlayan varlıklar:)İlk kapLuşum yani Zampara`m öldüğünde btn zorlukarı göze alarak çiki ve ciksi evime aldım ve bu zorluklar karşısında pes etmeye niyetimiz yok bizim:):):)

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de hiç ayrılmamanızı diliyorum zeynneq, belki mesela 20 yıl sonra bir kapluş çayında senin Çiki ve Ciks`le bizim Melek tanışır, birkaç parça karides yiyip biraz birlikte güneşlenirler, sonra da vedalaşıp akvaryumlarının yolunu tutar, bir dahaki seneye yine buluşmak üzere sözleşirler :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ