Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yaralı kaplumbağa 1 asır protez kabukla yaşayacak

Geçenlerde haberlerde gördüğüm bir haberi sizlerler paylaşmak istedim

DEVON - - Koskoca bir kaplumbağa, salonun orta yerine uzanmış, uzmanlar çatlamış kabuğuna müdahale ederken sakin sakin bekliyor. İngiltere Devon`daki Paington Hayvanat Bahçesi`nin sakinlerinden olan Timmy adlı bu yaşlı kaplumbağanın kabuğunu başka bir kaplumbağa ile kavga ederken kırdığı düşünülüyor. Uzmanlar da çatlayan kabuğun üstüne fiberglas dokudan bir çeşit protez yapmışlar. Hayvanat Bahçesinin omurgalı uzmanlarından olan Mike Bungard protez kabukla ilgili "Zannediyorum, Timmy kabuğunu bir başka kaplumbağa ile ateşli bir kavgaya tutulduğu zaman kırmış. Veterinerler kabuğun çatlayan bölgesinin altındaki kısmı sterilize ettiler ve sonra da üstünü fiberglas dokuyla kapattılar. İyileşmesi uzun sürebilir, ama Timmy yeni kabuğunu çok uzun süre kullanabilir." 100 yıldan daha uzun süre yaşayan; 227 kilo ağırlığa, 122 santimetre boya kadar çıkan kara kaplumbağalarından olan Timmy, Timmy şu anda 23 yaşında ve 153 kilo.

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yazının başlığını gördüğüm de şu bizdeki protez takılan deniz kaplumbağası haberi sandım ama altından başka bir hikaye çıktı.
Timmy daha çok genç , kimbilir daha neler görecek , neler yaşayacak. Fakat kabuğunun tepesini nasıl kırmış onu anlayamadım. Ya üstüne birşey düşmüş olmalı yada Timmy sırt üstü düşmüş olmalı. Bunların kavgası karşı karşıya gelip gerilip hızla tak diye tos atmak şeklinde oluyor birde ısırmak var tabi. Timmy ya Galapagos kaplumbağası olmalı yada Aldabra adası kaplumbağası. Hani kulak kepçesi olsa çekerdim ya , değermi kabuk kıracak kadar kavga etmeye şunun şurasında topu topu 250 sene daha yaşayacaksın diye....
Bol şans Timmy ve tabi bol  bol da  karahindiba.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Timmy çok babacan birşey :), hiç de kavgacı birine benzemiyor :D Demek bir de bunun 1,5 katı olacak büyüyünce.  Yalnız protez kabuk da Timmy`nin piramitlere uydurulmuş :). 100 yıldan daha uzun yaşayan demiş haber ama biz Timmy`ye frozen`ın Adwaita ve Tui Malila`sı kadar uzun bir ömür dileyelim.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ