Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Arkadaşlar iki sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim
1-) Su değişikliği sonrasında kaplumbağalarımın davranışlarında bir takım değişiklikler yaşandı. 40 dakika kadar bir fanusta kaldılar onun stresi olabilir mi ? Yeni yer kompleksi midir ? Not: Fanusdaki su sıcaklığı 28 - 30 arası idi. Fanustaki su akvaryumun kirli suyundan. Yeni su değişimi kirli su ile aynı derecede idi. 5 lt kadar eski sudan koydum. Herhangi bir şok durumu olmadı.) 2-)Kaplumbağalarımın kabuklarından bir takım incecik kabuğumsu parçalar çıktığını gözlemledim. Bu onların kabuğunun gelişimi sonucu mu meydana gelir ? Yoksa başka bir şey midir ?
Yer değişikliğine karşı çok hassaslar, bir süre tanımadıkları ayrı bir yerde kalmış olmak strese girmelerine yetmiş olabilir. Ama nasıl davranış değişiklikleri bunlar? Kabuk değişimi olabilir, bebekken bir miktar kısmı kabuk değişimi yapıyorlar, bu mevsimde çok duyar olduk, şüphelendiğiniz kabuklar çıktı mı yoksa sadece kalktı mı?
pınar1112 şu andan itibaren davranışları normale dönmüş durumda :) alalı 6 ay kadar oluyor. Kabukların üstünden şeffaf incecik zar gibi lakin biraz daha sert kalkmış görmüştüm daha sonra o parça düştü. Bu arada akvaryumum 120x40x30 %70 kadarı dolu. UVB lamba, kuru alan için exo terra daylight ve dış filtre bulunuyor düzenli olarak su değişimi ve ayda 1 de detaylı temizlik yapıyorum. Yemek olarak sera raffy l ve tetra reptomin baby veriyorum. Elimden geldiğince iyi bakıyorum. Mantar falan gibi bir şey değildir herhalde. Umarım dediğiniz gibi kabuk değişimidir.
Büyük ihtimal öyle, mantar böyle olmaz hiç, tarifiniz tam olarak kabuk değişimine uyuyor, akvaryumda da herşey yolunda görünüyor. Büyüdükçe hem siz akvaryum temizliklerinde hız kazanacaksınız, hem onlar böyle yer değişikliği bocalamalarını çok daha hızlı atlatıcak. Bekledikleri kapta biraz peşinden koşup ilgi dağıtacakları, suda yüzen, en minik halde birazcık raffy ı sabırsızlıklara daral gelmelere birebir :D
arkadaşım korkma o incecik zar kabuğunu hafiften hafiften yeniliyo demektir bnmkilerdede olmuştu hareketlilerse ve normal görünüyorlarsa mantar vb şeylerden endişe duyma
Evet krgn1903 herhangi bir sorun yok şimdilik çok hareketliler yemeklerinide yiyorlar :) Duyarlılığınızdan ötürü çok teşekkür ederim :)
Geçmiş olsun. BU BÖLÜME REKLAM ALINACAKTIR ---------------------------- EDITTED ----------------------------------- Holopter adlı üyemizin belirttiği bu ibare nin HepsiEvcil.com ile bir ilgisi yoktur. HepsiEvcil.com
"Holopter" Bu reklam işi nedir ?